Hlavní obsah

Griga: Doufám, že na tři body nebudeme čekat dalších devět kol

PRAHA

Celých deset kol od začátku nejvyšší fotbalové soutěže trvalo Viktorii Žižkov, než se mohla radovat z vítězství z domácího trávníku. Nepříjemnou bilanci se jim podařilo napravit v nedělním utkání, když hosty ze Zlína porazila 2:0. „Hráči dnes šli do utkání s odhodláním získat tři body,“ byl přesvědčený domácí trenér Stanislav Griga.

Článek

O brankové příležitosti v tradičním nedělním dopoledni na Žižkově nebyla nouze od samého počátku. Byli to fotbalisté Žižkova, kterým se jako prvnímu podařilo rozvlnit síť soupeře. „Domácí vstoupili do utkání aktivněji. Pustili jsme je do laciného rohového kopu, po kterém jsme jedna nula prohrávali. Musím ale říct, že zaslouženě,“ složil poklonu domácím trenér Zlína Pavel Hoftych.

Před utkáním na bedrech žižkovského týmu ležela složitá povinnost. Konečně se chytit a získat tři body. Jinak by se situace v tabulce pro pražský tým rýsovala velice špatně. S tím si ovšem domácí, alespoň po nedělním utkání lámat hlavu nemusí.

„Jsem spokojený po dnešku se dvěma věcmi. Konečně jsme odehráli zápas na nulu. Po deseti kolech jsme neinkasovali a konečně jsme na Viktorce získali tři body,“ připomněl nelichotivou bilanci domácí kouč Griga.

Fotbalisté Žižkova našli koncentraci

Domácí po celé utkání působili sebevědomým dojmem. Hráči se nebáli chodit si pro míč, zkoušeli kombinovat, vymýšleli efektní momenty a bojovali. „Naše mužstvo hrálo koncentrovaněji než v předchozích zápasech,“ viděl důvod lepšího výsledku bývalý sparťanský lodivod.

Viktoria Žižkov má na české poměry netradiční soupisku hráčů. Mimo velkého množství slovenských hráčů za ní nastupuje například Brazilec nebo Francouz a k nedělnímu debutu v pruhovaném dresu nastoupil také Kamerunec Herve Xavier Zengue.

„Jsem rád, že se nám utkání povedlo, když jsme museli posty hráčů popřehazovat. Konkrétně u Herveho je vidět, že s mužstvem není ještě sehraný. Každopádně přišel a mužstvo nedostalo gól, to je pro mě signál," řekl Griga na adresu levého obránce Zengueho, který má zkušenosti z turecké i portugalské ligy.

„Doufám, že nebudeme čekat dalších devět kol na to, než získáme tři body," zakončil pozápasovou tiskovou konferenci slovenský trenér.

Fotbalová Gambrinus liga, 10. kolo:
Pátek 19.10.
Slavia - Plzeň3:0on-line
Branky: 3. a 60. Vlček, 46. Suchý.
Sobota 20.10.
Olomouc - Teplice1:0on-line
Branka: 3. Melinho.
Neděle 21.10.
Žižkov - Zlín2:0on-line
Branky: 30. Procházka, 48. Kušnír.
Jablonec - Ostrava15:00on-line
Kladno - Bohemians15:00on-line
Most - Brno17:00on-line
Budějovice - Sparta20:15on-line
Pondělí 22.10.
Mladá Boleslav- Liberec17:15on-line

Reklama

Související témata: