Hlavní obsah

Fotbalista Svátek přestoupil z Jablonce do Českých Budějovic

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalový útočník Jan Svátek je novou posilou Českých Budějovic, kam dnes přestoupil z Jablonce. Sparťanský odchovanec podepíše v novém angažmá víceletou smlouvu. ČTK dohodu potvrdili budějovický šéf Karel Poborský i jablonecký ředitel Petr Flodrman.

Článek

Čtyřiadvacetiletý útočník nebude zcela novou tváří v týmu trenéra Františka Straky, neboť zde hostoval v roce 2006. Jihočeši chtěli získat průbojného fotbalistu nastálo už v létě loňského roku, ale až nyní se přestup podařilo uskutečnit. Přispěl k tomu příchod Tomáše Necida na hostování ze Slavie Praha, na Střelnici najednou bylo o jednoho útočníka více, než budou na jarní sezonu potřebovat.

Na Střeleckém ostrově jsou rádi, že získali náhradu za Tomase Radzinevičiuse, který se vrátil do Liberce. "Honzu Svátka známe dostatečně, je zde prověřený a vyzkoušený, není potřeba žádných zkoušek. Kdyby pokračoval v těch výkonech, které zde předváděl při hostování, budeme spokojeni," řekl Poborský.

Jihočeši vyhlížejí i další posily. Během zimní přípravy budou testovat hned několik hráčů, už v příštím týdnu se k mužstvu připojí další dva slovenští hráči. Na zkoušku přijdou obránce Hrabáč z Prešova a útočník Tóth ze Zlatých Moravců.

Reklama