Hlavní obsah

Fotbalisté Českých Budějovic prohráli ve Vídni s Austrií

VÍDEŇ

Fotbalisté Českých Budějovic neuspěli v generálce na jarní část ligy a ve Vídni podlehli domácí Austrii 0:1. Branku vítězů, za které odehrál 67 minut český útočník David Lafata, vstřelil osm minut před koncem Blanchard.

Článek

Jihočeši nastoupili bez zraněného Plocka a Horejše. Domácí začali v ostrém tempu a již v druhé minutě nastřelili břevno. Jejich nápor vydržel deset minut, poté se hra vyrovnala.

Ještě v 18. minutě musel zachraňovat Dynamo Kučera, pak přišla také první šance Jihočechů, do které se dostal po přihrávce Peroutky Svátek, ale neuspěl. Největší šanci měli hosté v 45. minutě, kdy Vozábal vysunul Svátka, jenž vypálil vedle.

Do druhého poločasu vstoupili svěřenci Františka Straky o poznání aktivněji a mohli jít do vedení, když se do odraženého míče opřel Hílek, ale střelu zastavila tyč. Jihočeši byli aktivnější, ale tvrdá přízemní střela Blancharda rozhodla o jejich prohře.

Austria Vídeň - Dynamo Č. Budějovice 1:0 (0:0)
Branka: 82. Blanchard.
České Budějovice: Kučera - Peroutka, Hunal (56. Pivoňka), Homoláč, Šmíd - Dolejš (46. Mezlík), Hílek, Vozábal, Šíma - Stráský, Svátek (56. Mrkvička).

Reklama

Související témata: