Hlavní obsah

Kapitán fotbalistů Žižkova Stracený by do Slavie nikdy nešel

PRAHA

Kapitán fotbalistů Viktorie Žižkov Luděk Stracený v úterý po poledni odpovídal na dotazy čtenářů Sport.cz v on-line chatu. Třicetiletý hráč se mimo jiné vyjádřil ke svému angažmá ve Skotsku, odtajnil plány pražského týmu před startem jarní části Gambrinus ligy a také se vyznal ke své náklonnosti k anglické Chelsea. Nezapřel ani svou lásku k letenskému celku, v jehož kádru dříve působil: „Do Sparty bych šel vždycky, do Slavie nikdy!“

Článek

Sparta se také podle Straceného bude po skončení sezóny radovat ze zisku ligového titulu. Rozhodujícím faktorem prý bude větší odolnost vůči tlaku, který je na týmy z popředí tabulky vyvíjen. Sám z nejúspěšnějšího českého klubu neodcházel zrovna v dobrém, přesto na Spartu nezanevřel: „Třeba se tam ještě někdy vrátím.“ A pokud by mu na stole ležela rovnocenná nabídka od obou pražských ´S´? „Do Sparty bych šel vždycky, do Slavie nikdy,“ neváhal s odpovědí Stracený.

On-line chat s osobností na Sport.cz:
Odpovědi Luďka Straceného najdete ZDE:

Na Letné jej také trénoval údajně nejnáročnější trenér Vlastimil Petržela. Ten Straceného nakonec poslal hostovat do Chrudimi, kde se zkušený záložník setkal se svým přítelem a současným koučem reprezentační jednadvacítky Vítězslavem Lavičkou. Mezi své přátele z fotbalové branže počítá kapitán Viktorky i kontroverzní osobu, a bývalého sportovního manažera týmu zpod televizní věže, Ivana Horníka. „Na pana Horníka vzpomínám rád, občas zajdeme na kávu,“ svěřil se Stracený.

Kromě favorita na zisk ligového primátu má třicetiletý borec i tip na dvojici týmu, které sestoupí. Budou jimi Most a Kladno. „Ale nepřál bych to nikomu,“ dodal. Právě Středočeši se na Žižkově představí v neděli v rámci programu prvního jarního kola. Kapitán ale bude své spoluhráče zřejmě sledovat jen z tribuny, stále jej trápí poraněné koleno z přípravného zápasu na Kypru. „Minulý týden mi vyndali stehy. Poté se sice vyskytly komplikace, ale tento týden se již zapojím do plného tréninku,“ informoval Stracený.

Prioritou je záchrana

Žižkovu patří po podzimu třináctá příčka, Kladno je dvanácté. Půjde tedy o přímý souboj klubů ohrožených sestupem. Pro Viktorku je záchrana v lize prvotním jarním cílem, což potvrdil i její kapitán: „Chceme se co možná nejdříve zachránit a pokusit se v poháru dojít co nejdál.“ Prvním důležitým krokem v Poháru ČMFS bude pro pražský celek čtvrtfinálový duel proti druholigovým Bohemians Praha.

Několik otázek čtenářů Sport.cz se týkalo i vztahu kapitána Viktorky s jejím koučem. „Spolupráce s trenérem Grigou je myslím velmi dobrá. Věřím, že je to tak i z druhé strany,“ doufal Stracený. Z pražského celku si fotbalista s reprezentační zkušeností odskočil v roce 2006 na zahraniční angažmá.

Působení ve skotském celku Heart of Midlothian ale nemělo dlouhého trvání. „Je pravda, že jsem za první tým odehrál jen dva zápasy, jinak jsem nastupoval za rezervu. Byla tam obrovská konkurence a mně chyběl pověstný kousek štěstí k tomu, abych se dostal výš,“ vzpomínal čtyřnásobný otec a dodal: „Mně i rodině se ale město moc líbilo.“

Stracený hodlá být tvrdým trenérem 

Ofenzivní fotbalista se dále vyznal ze svého obdivu k anglické Chelsea, jejího brankáře Petra Čecha navíc označil za nejlepšího gólmana planety. Za londýnský klub hrají také dva Straceného nejoblíbenější fotbalisté současnosti: „Můj fotbalový idol z České republiky byl Jan Berger, ze světových hráčů se mi teď líbí duo Didier Drogba a Joe Cole.“ A jací jsou podle žižkovského kapitána nejlepší světoví útočníci? „Drogba z Chelsea, Eto´o z Barcelony a u třetího se rozhoduji mezi Henrym z Barcelony a Švancim ze Žižkova,“ zvolil šibalskou odpověď.

Po skončení aktivní hráčské kariéry hodlá Stracený přesídlit na lavičku a již teď své budoucí svěřence varuje: „Hráči se mají na co těšit, budu tvrdý trenér!“ Končit však ještě rozhodně nehodlá, když mu vydrží zdraví, chtěl by na nejvyšší úrovni působit ještě alespoň pět let. Na otázku čtenáře s přezdívkou maytes pak potvrdil, že jeho posledním hráčským působištěm bude určitě Hvozdnice.

Reklama

Související témata: