Hlavní obsah

Došek: Bylo by zklamání, kdybychom titul neobhájili

PRAHA

Ve středu se čtenáři Sport.cz diskutoval útočník Sparty Libor Došek. Urostlý fotbalista musel koncem ledna podstoupit operaci poškozeného menisku a přerušil tak přípravu. Sparta odstartovala jaro výhrou ve Zlíně a na konci ročníku hodlá Slavii opět ukázat záda. "Obhajoba titulu je pro nás prvořadá. Kdybychom nevyhráli, bylo by to zklamání,“ řekl Došek.

Článek

Sparta zahájila jarní část ročníku výhrou ve Zlíně. Došek ale po zranění dohání tréninkové manko a na zlínské Letné nenastoupil. „Povedl se nám začátek, a to je vždycky příjemné. Teď se hlavně soustředím na to, abych se dostal do základu na Spartě," uvědomuje si tvrdou konkurenci vytáhlý útočník, který fandí madridskému Realu a nepřestoupil by do Slavie.

Libor Došek během diskuze se čtenáři uvedl, že s účastí na mistrovství Evropy nepočítá. „Euro je pro mě na sto procent už pryč, nad tím už ani nepřemýšlím. To bych musel mít výjimečné jaro,“ řekl Došek, který si rád dopřeje sklenku červeného vína. „Červené je dobré na srdce, takže dbám i o své srdce.“

Volný čas tráví fotbalista s rodinou. „Kopeme, hrajeme si s vláčkama. U toho se uvolním, je to super relax,“ popsal oblíbený odpočinek Došek, který stále vzpomíná na rodné Brno. „Je to moje rodné město a vzpomínky jsou jen příjemné. Teď sice bydlím v Praze, ale jsem Brňák a rád se tam vracím,“ upozorňuje Došek, jenž si rád poslechne Metallicu, Guns N´ Roses nebo Lennyho Kravitze.

Čtenáři se ptali i na boj letenského vedení s ultras Sparty. „Nemyslím si, že zákazů je moc. Fanoušky potřebujeme a každý si musí uvědomit, že neškodí jen sobě, ale celé Spartě. Když se nechová, jak by měl. Pak nás to může i stát body, což by bylo nepříjemné a nikdo by to nechtěl.“ Došlo i na čtvrteční odvetu poháru UEFA, v níž londýnský Tottenham hostí pražskou Slavii. „Slavia prohraje 0:2,“ má o výsledku jasno Došek.

Reklama