Hlavní obsah

Ostrava - Zlín 2:1Fotbalisté Ostravy ubránili těsné vítězství nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Bystroň 1 : 0
57. Svěrkoš 2 : 0
61. Malár 2 : 1

OSTRAVA

Fotbalisté Baníku Ostrava svou jarní premiéru na domácí půdě zvládli, ale při výhře 2:1 nad Zlínem měli i štěstí. Domácí byli do stavu 2:0 lepší, po gólech Bystroně a Svěrkoše však přepustili iniciativu soupeři a ten v závěru málem vyrovnal. Zbožínek ale jedinečnou šanci zahodil. Zlín tak dál čeká na první jarní body.

Článek

Důležitého ostravského ofenzivního záložníka Rajtorala skolily před utkáním horečky a právě jeho záskok na pravé straně Otepka byl v první půli u všeho podstatného. Baník udeřil hned ve čtvrté minutě: Otepka nacentroval míč do vápna a Bystroň ho po skrumáži levačkou poslal přesně k tyči.

Ostravu vedoucí gól ukolébal. Měla více ze hry, ale tlak směrem ke zlínské brance nebyl nikterak razantní. Ani Zlín soupeře nezlobil. Osamělý útočník Žůrek byl na trávníku svého předchozího zaměstnavatele sice plný aktivity, ale pořádného míče do běhu se nedočkal, a když, tak ho ostravská defenziva vystavila do ofsajdu.

Po jednom ze Žůrkových průniků do pokutového území se Zlín dožadoval penalty, ale sudí Příhoda Řezníkův skluz přešel bez povšimnutí. Stav na sporné situace se brzy srovnal: Zúbek ve 38. minutě pravděpodobně zahrál na zemi ve velkém čtverci rukou, Příhoda však penaltu neodpískal. Akci ještě dohrál Otepka, ovšem odražený míč vypálil z 16 metrů těsně vedle.

Svěrkoš se trefil i ve druhém jarním kole

Zkušený ostravský záložník měl prsty také v další šanci. Na jeho přízemní střílený centr z rohu si z druhé vlny naběhl Svěrkoš a i když měl dost místa pro přesné zakončení, střela mu nesedla a šla mimo.

Baník hrál aktivně ještě úvodní čtvrthodinu druhé půle. Dělovku aktivního Otepky Baránek s námahou vytlačil, ale kombinace Bystroně se Svěrkošem už domácím přinesla dvougólové vedení. Ostravský kanonýr z jedenácti metrů obstřelil gólmana a dal svůj druhý jarní gól.

Poté se však domácí stáhli a jejich pasivity ve středu hřiště Zlín náležitě využil. Vašek už za čtyři minuty nedokázal zkrotit dalekonosnou střelu Krause a Malár byl u vyraženého balónu včas. I z ostrého úhlu jej přes ležícího gólmana dostal do sítě.

Baník se začal bát o vítězství a místo ofenzivy se snažil bránit těsný náskok. To se mu mohlo vymstít. Výrazně aktivnější hosté získali převahu a po kiksu nedůrazného Čoupka mohli v 75. minutě i vyrovnat, jenže Zbožínek ve stoprocentní možnosti snad ze tří kroků nedokázal ve skluzu trefit prázdnou branku. V závěru už Ostrava hosty k dalšímu ohrožení branky nepustila.

Baník Ostrava - Tescoma Zlín 2:1 (1:0)
Branky: 4. Bystroň, 57. Svěrkoš - 61. Malár. Rozhodčí: Příhoda - Košec, Tacina. ŽK: Čoupek, Ricka - Penner, Zbožínek. Diváci: 8624.
Ostrava: Vašek - Řezník, Neuwirth, Bystroň, Čoupek - Otepka (90. Vrťo), Ricka, Marek, Mičola (71. Ficek) - Svěrkoš (84. Zeher), Magera. Trenér: Večeřa.
Zlín: Baránek - Zúbek, Kroča, Zbožínek, Penner - Kraus (68. Baranyai), Vyskočil, Vrtělka (78. Pazdera), Pacanda (61. Musil), Malár - Žůrek. Trenér: Hoftych.
18. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
23. 2.Slovan Liberec - FK Teplice 4:0on-line
Branky: 30. a 74. Papoušek, 7. Dort, 45. Kerič.
23. 2.Baník Ostrava - Tescoma Zlín 2:1on-line
Branky: 4. Bystroň, 57. Svěrkoš - 61. Malár.
24. 2., 15:00SK Kladno - Mladá Boleslavon-line
24. 2., 17:00České Budějovice - FK Jablonec 97on-line
24. 2., 17:00SIAD Most - Sigma Olomoucon-line
24. 2., 17:00Bohemians 1905 - Viktoria Plzeňon-line
24. 2., 20:15Sparta Praha - Viktoria Žižkovon-line
25. 2., 17:151. FC Brno - Slavia Prahaon-line

Reklama

Související témata: