Hlavní obsah

Bystroň: Není nad Rudovy super auty

Fotbalisté Ostravy zdolali v 18. kole Gambrinus ligy Zlín 2:1 a jedním ze střelců byl David Bystroň. Obránce Baníku po sobotním zápase děkoval spoluhráči Rudolfu Otepkovi, po jehož dlouhém vhazování pětadvacetiletý hráč skóroval.

Článek

Byl to váš zápas. Vychutnal jste si ho?

Do šedesáté minuty ano. Pak jsme dostali gól a přestalo se nám dařit. Vyklidili jsme pole, i já se bál, že Zlín vyrovná. Naštěstí jsme se ubránili.

Z místa středního obránce jste byl často v útoku. Co vás tam tak táhlo?

Takový úkol jsem dostal od trenéra. Jakmile jsem šel dopředu, moje místo středového obránce zaujal Tomáš Marek.

Gól jste dal, na druhý nahrál a v obou momentech jste se choval velmi chladnokrevně.

V tom prvním si Lukáš Magera sklepával míč pro sebe, ale vystřelit se mu nepovedlo, vzápětí mně ano. I ve druhém mi sklepl balón Lukáš. Mohl jsem střílet, ale věděl jsem, že vedle mne je Svěrky v ještě lepší palebné pozici. Tak jsem mu to dal a on branku trefil parádně. Obě naše gólové akce začaly u Rudy Otepky. To se nesmí přehlédnout. Není nad jeho auty, hází je super.

Zlínský pravý obránce Marek Zúbek se přiznal k ruce v pokutovém území ve 38. minutě zápasu. Vzápětí jste mluvil s rozhodčím. O té ruce?

Ano, řekl mi, že taková ruka se nepíská. Asi se opravdu nepíská, protože v Liberci byla Bílkova ještě jasnější a penalta za to také nebyla. Rozhodčí je od toho, aby situace posoudil. A na nás je, aby nás případný pocit křivdy nerozhodil.

Věděli jste před utkáním, že Teplice prohrály v Liberci 0:4?

Věděl jsem, že tam vedou o tři góly. Tím jen vynikl bod, který jsme si přivezli z Liberce, kde jsme navíc mohli i vyhrát.

Čtyři body znamenají solidní dobrý start do druhé části sezóny, ne?

Musíme je potvrdit v neděli v Plzni. Když se to povede, můžeme mluvit o dobrém startu.

Reklama

Související témata: