Hlavní obsah

Ščasný: Rozhodla naše druhá branka do konce první půle

Trenér Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný mohl po dlouhých pěti měsících slavit se svým týmem domácí vítězství, když jeho svěřenci porazili v nedělním utkání 19. kola Gambrinus ligy České Budějovice. První poločas patřil jeho svěřencům, ve druhé půli byli aktivnější Jihočeši. „Klíčové bylo, že jsme dali druhou branku ještě před koncem prvního poločasu,“ sdělil po zápase novinářům Ščasný.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný

Článek

Očekával jste tak vypjatý zápas?

Věděli jsme, že zápas bude těžký. Viděli jsme Budějovice hrát proti Slavii.

V některých pasážích zápasu působila Boleslav trochu nervózním dojmem…

Projevilo se, že jsme dlouho nevyhráli doma. Věděli jsme, že pokud chceme body z Kladna zúročit, musíme dnešní zápas vyhrát.

Co rozhodlo utkání?

Klíčovým momentem bylo, že jsme dali druhou branku ještě před koncem prvního poločasu.

Ve druhé půli Budějovice převzaly taktovku zápasu. Čím si to vysvětlujete?

Dělalo nám problém udržet balón na svých kopačkách. Měli jsme možnost zahrozit z brejkových situací, z těch jsme měli skórovat. Nebyla to pouze Poláčkova šance, příležitostí na gól jsme měli víc.

Jak se vám líbil výkon Řezníčka, který se svými brankami postaral o vítězství?

Jakub si svými výkony řekl o místo v základní sestavě. Je jasné, že nebude dávat v každém zápase dva góly, ale je to typ hráče, který se dokáže prosadit v jakémkoliv utkání. Pokud bude pracovat tak, jak dosud, měl by mít místo v sestavě jisté.

A co říkáte na předvedenou hru Hodúra?

Ivan nezačal zápas moc dobře. Dostal se do pohody až po svém sólu. V předchozích utkáních se trochu trápil. Dnes ale předvedl výkon, který od něj očekávám.

Do brány se poprvé na jaře postavil Miller. Je to stálá změna?

Pižanowski měl v týdnu zdravotní problémy. Nechtěli jsme nic riskovat. Před zápasem jsme se dohodli, že bude lepší, když do branky nepůjde. Miller ale v posledních dnech prokazoval výbornou formu.

Zůstane po dnešním utkání jedničkou Miller?

To nemohu říct. Uvidíme, jak se bude ono zranění vyvíjet.

Reklama