Hlavní obsah

Investor stadiónu Slavie říká, že mu již konkurz nehrozí

PRAHA

Společnost E Side Property, která staví fotbalový stadión pražské Slavie, v pátek oznámila, že uhradila dlužnou částku projektové firmě Arcadis. Odvrátila tak nebezpečí konkurzu, jímž projektant pohrozil.

Článek

Tiskový mluvčí E Side Property Alexander Kliment řekl ČTK, že pohledávka ve výši 1 894 500 korun byla uhrazena. Potvrdila to i správkyně účtu společnosti Marie Petrášková z UniCredit Bank.

Arcadis s E Side Property spolupracoval na projektu stadiónu. Nedávno se v českých denících objevil inzerát, v němž se hledají další věřitelé za účelem společného postupu směřujícího k podání insolvenčního návrhu. Kliment už dříve připustil, že společnost eviduje jednu spornou položku, ale odmítl, že by investor stavby stadiónu byl insolventní, a vyjádřil rozčarování nad postupem Arcadisu.

V pátek Kliment oznámil, že E Side Property závazek vůči Arcadisu uhradila. "Přistoupili jsme k tomuto kroku po zveřejnění inzerátu, který poškozoval dobré jméno společnosti. Tím považujeme záležitost za uzavřenou," řekl Kliment.

Reklama

Související témata: