Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 3:1Zlín po vítězství nad Plzní 3:1 ukončil sérii čtyř proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Šmahaj 1 : 0
43. Zúbek 2 : 0
68. Kroča (vlastní) 2 : 1
71. Kroča 3 : 1

ZLÍN

Útočná hra a přesnější koncovka vynesly fotbalistům Zlína ligové vítězství nad Viktorií Plzeň 3:1. Hosté hráli od 34. minuty bez vyloučeného Varadiho, ale čtvrt hodiny před koncem se síly vyrovnaly, neboť po druhé žluté kartě musel předčasně pod sprchy i domácí obránce Penner. Zlínu se vítězstvím podařilo ukončit sérii čtyř porážek.

Článek

Domácí tým bez zraněných opor Pacandy, Vyskočila a Žůrka vsadil na útočnou kartu a hned od úvodních minut získal převahu. Plzeň se sice snažila o kombinaci ve středu hřiště, na hrotu se ale útočníci Varadi s Krbečkem k zakončení vůbec nedostali.

Po osmi minutách po rohovém kopu Šmahaje hlavičkoval Zbožínek vedle, o tři minuty později už ale Zlín vyjádřil svou převahu i číselně. Penner rozehrál trestný kop z vlastní poloviny hřiště a míč se po hlavičkovém souboji odrazil ke Šmahajovi, který střelou bez přípravy trefil horní roh plzeňské branky a zaznamenal svůj první gól v letošní sezoně.

Plzeň poté sice více otevřela hru, její výkon se ale příliš nezměnil a přes pozornou domácí obranu se její hráči ke střelbě nedostali. Středopolař Sylvestre hrál stažený v hloubi pole a křídelním průnikům Borka z pravé strany a Rótha z levé strany chyběla přesnost.

Plzní citelně zahýbala 34. minuta utkání. Domácí obránce Penner po skluzu a faulu na útočníka Varadiho dostal žlutou kartu, Varadi ale vzal do svých rukou další scénář: do zlínského zadáka žduchl tak, že soupeř spadl na trávník. Varadi na to doplatil vyloučením a oslabená Plzeň se už do konce poločasu pouze bránila. Tři minuty před přestávkou pak po Šmahajově rohovém kopu přidal Zúbek hlavou druhou branku Zlína.

V druhém poločase ale nervózní domácí fotbalisté začali bránit dvoubrankový náskok a ustrašeně se stáhli do defenzivy. Oslabená Plzeň převzala iniciativu, z tlaku si vypracovali brankové příležitosti Krbeček, Navrátil i Roth. Nervy neudržel plzeňský trenér Levý, jenž po kritice rozhodčího musel závěrečných 25 minut sledovat pouze z tribuny.

Na pasivní hru Zlín nakonec doplatil. V 68. minutě sice stačil po rohovém kopu brankář Baránek vyrazit Navrátilův pokus, vzápětí ale už na Trappovu střelu nereagoval.

Hrozící drama ale za pouhé tři minuty odvrátil Kroča, jenž po rohovém kopu Šmahaje vstřelil hlavou třetí branku. Cestu k vítězství si však Zlín ještě zkomplikoval, neboť po druhé žluté kartě byl čtvrt hodiny před koncem vyloučen Penner. Plzeň získala opět převahu, domácí obrana ale už nechybovala.

FC Tescoma Zlín - FC Viktoria Plzeň 3:1 (2:0)
Branky: 11. Šmahaj, 42. Zúbek, 71. Kroča - 68. Trapp. Rozhodčí: Hrubeš - Slavík, Drastik. ŽK: Kroča, Penner, Baranyai - Trapp, Lecjaks. ČK: 75. Penner - 34. Varadi. Diváci: 3352.
Zlín: Baránek - Pazdera, Kroča, Zbožínek, Penner - Kraus (69. McQuilkin), Zúbek, Šmahaj, Malár - Vyskočil (84. Dujka), Baranyai (62. Musil). Trenér: Hoftych.
Plzeň: Ilizi - Malcharek, Rada, Halama, Lecjaks - Borek (46. Navrátil), Trapp, Sylvestre, Róth - Varadi, Krbeček. Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: