Hlavní obsah

Plzeň - Teplice 0:2Stopeři přinesli Teplicím výhru v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Lukáš 0 : 1
84. Rosa 0 : 2

PLZEŇ

Fotbalisté Teplic dokázali ve 22. kole první ligy zvítězit 2:0 na hřišti Viktorie Plzeň a udrželi se tak na třetím místě ligové tabulky. O obě branky se po standardních situacích postarali hlavou obránci Petr Lukáš a Antonín Rosa, pro kterého to byl první ligový gól. Plzeň tak popáté v řadě nezvítězila.

Článek

Utkání hrané pod umělým osvětlením v sychravém počasí začalo oboustranně opatrně. Ofenzivněji hrající hosté ale postupně zatlačili Viktorii na její polovinu a v 17. minutě mohli jít dokonce do vedení. Odražený míč doputoval až k neobsazenému Verbířovi, který však zblízka Lukáše Krbečka neprostřelil. Teplice svůj nápor vystupňovali řadou standardních situací, po ideálním centru Doležela ovšem chyběl explzeňskému Smejkalovi k lepšímu zakončení pověstný krok.

O chvíli později se už hosté radovali. V pořadí již čtvrtý rohový kop hostů rozehrál Verbíř, Rosa prodloužil na nabíhajícího Lukáše, jenž se hlavou z hranice malého vápna nemýlil. Až poté se připomněli také ustrašeně hrající domácí. Trapp se uvolnil v šestnáctce, jeho střela ke vzdálenější tyči ale mířila mimo Slavíkovu branku. O šest minut později prošel po pravé straně uzdravený Petržela, předložil balon Tomáši Krbečkovi, jenž ale vystřelil příliš slabě.

Teplice vzepjetí domácích rychle utlumily aktivní hrou plnou pohybu a přesných kombinací. Navíc Doležal nebezpečně zahrával standardní situace, ve 38. minutě brankář Krbeček jen s námahou vyrazil Doležalův prudký centr z 35 metrů mířící přesně pod horní tyč. Výsledkem byl další roh, který Verbíř posadil přesně na hlavu Juna, jehož pokus skončil na břevně domácí branky.

Do druhého poločasu nastoupila Plzeň bez chybujícího Sylvestreho, kterého nahradil druhý útočník Psohlavec, a s odvážnějším pojetím směrem dopředu. Své akce vedli domácí hlavně po stranách. V 52. minutě utekl po levé lajně Lecjaks, přenesl hru napravo k Petrželovi, který však v dobré pozici napálil pouze spoluhráče Psohlavce.

Do výraznějších akcí se však opět dostávaly spíše Teplice, které hrozili z rychlých protiútoků do otevřené obrany. Důrazně bojující Smejkal potáhl míč, předložil ho Junovi, ten ale Krbečka neobstřelil. V 75. minutě opět posunul Smejkal na Juna, který tentokrát ještě přihrál proti noze Marešovi, jenž vypálil mimo.

Šest minut před koncem přišlo rozhodnutí. Doležal našel z přímého kopu hlavu Rosy, který se trefil z malého vápna přímo do levého horního rohu branky. Dvoubrankové manko Plzeň definitivně zlomilo. Výhru s chutí kombinujících Teplic mohl ještě dvakrát zvýraznit agilní Mareš, v obou případech ale netrefil branku. Po závěrečném hvizdu sudího Makovičky vyprovodily dvě tisícovky diváků domácí borce pískotem. Viktorie totiž prohrála potřetí za sebou na domácím hřišti.

Viktoria Plzeň - FK Teplice 0:2 (0:1)
Branky: 25. Lukáš, 84. Rosa. Rozhodčí: Makovička - Mencl, Urban. ŽK: P. Knakal, Róth, Petržela - Sabou, Smejkal, Jun. Diváci: 2038.
Plzeň: L. Krbeček - Malcharek, Rada, Knakal, Lecjaks - Petržela Trapp (80. Navrátil), Róth (66. Vrzal)- Sylvestre (46. Psohlavec), Borek - T. Krbeček. Trenér: Levý.
Teplice: Slavík - Vidlička, Lukáš, Rosa, Merzič - Mareš, Doležal, Sabou, Verbíř (78. Štohanzl) - Jun (89. Hesek), Smejkal (85. Kaufman). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: