Hlavní obsah

Sparta - Budějovice 1:0Sparta získala tři body po úporném dobývání

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Horváth 1 : 0

PRAHA

Dlouho a marně bušila v sobotu Sparta do jihočeské obrany, ale po velkém trápení tři body a vedení nejpozději do pondělního večera vydřela. „Těžko jsme se v první půli dostávali k soupeřově brance, chyběl nám pohyb. Ve druhé půli po přeskupení jsme byli lepší. Škoda, že jsme neproměnili další šance,“ ohlédl se za utkáním trenér domácích Michal Bílek.

Článek

Sparta začala náporem a první šanci měla po přímém kopu Horvátha, kdy Křížek neudržel míč, ale nikdo z domácích nebyl dost blízko. Po centru Matušoviče pak bránící Žižka málem vymetl pravý horní roh vlastní branky. Jihočeši se bránili úspěšně tlaku domácích, jejichž hře chyběly myšlenka, moment překvapení, rychlost i důraz. A tak jediným, kdo na Letné sklidil potlesk, byl kouč hostí Straka, jehož jméno vyvolávali domácí fanoušci.

V závěru první půle o sobě dal dvakrát vědět Horváth. Nejprve zakroutil přímý kop do Křížkovy náruče a poté po krásné přihrávce Sivoka prošel středem, obstřelil gólmana, ale míč zastavila pravá tyč. Letná pak ještě vydechla, když Řepkova dalekonosná rána prolétla kolem branky v ofenzivě neškodných Jihočechů.

Sparta dobývala branku Jihočechů jako husiti Rabí i ve druhé půli. Po deseti minutách hradby povolily. Slepička vyslal do brejku Matušoviče a jeho centr poslal Horváth z voleje do sítě. Hosty pak něklikrát podržel Křížek. Nejprve zachránil před dobíhajícím Doškem, pak se pořádně se musel natáhnout po ráně Kisela.

Štěstí měl, když Došek ze dvou metrů nepřestřelil prázdnou branku a pak znovu ve chvíli, kdy jeho střelu neudržel, ale napodruhé ji chytil na brankové čáře. Už v nastavení měl na kopačce nečekaně vyrovnání Šíma, ale Grigara nepřekonal. „Bránili jsme dobře, o to víc mrzí, že jsme umožnili Spartě dát vítězný gól po naší chybě,“ posteskl si kouč Jihočechů František Straka.

Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)
Branka: 55. Horváth. ŽK: - Žižka, Mrkvička. Diváci: 7182.
Sparta: Grigar - Voříšek, Sivok, Řepka, Kladrubský - Hušek - Kulič (56. Kisel), Kolář (46. Došek), Horváth (90. Vacek), Matušovič - Slepička. Trenér: Bílek.
České Budějovice: Křížek - Leština, Horejš, Hunal (60. Homoláč), Žižka - Dolejš (46. Plocek), Hílek, Vozábal, Šíma - Svátek - Mezlík (59. Mrkvička). Trenér: Straka.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.