Hlavní obsah

Slávista Dřížďal: Pevně věřím, že titul získáme

PRAHA

Naděje na zisk titulu pro Slavii Praha se nevzdává devětadvacetiletý obránce vršovického klubu František Dřížďal. Během čtvrtečního odpoledne odpovídal v on-line chatu na otázky čtenářů Sport.cz. Mnoho dotazů směřovalo především k jeho nedávnému zranění, kvůli kterému přijde nejen o konec sezóny, ale také o letní přípravu. „Sedm týdnů budu mít sádru a potom začnu postupně rehabilitovat,“ řekl Dřížďal.

Článek

Dřížďal si minulou středu během trénink utrhl Achillovu šlachu a ještě ten samý den se podrobil operaci. Lékaři jeho absenci na fotbalových trávnících odhadují minimálně na tři měsíce. Podle jeho slov je doba rehabilitace závislá  na mnoha faktorech a doba léčení může být často odlišná. „Budu rád, když stihnu začátek podzimní sezóny,“ nevidí vyhlídky na svůj návrat příliš růžově.

Sešívaní si výrazně zkomplikovali boj o ligový titul, když během jara prohospodařili pětibodový náskok a nyní na vedoucí Spartu ztrácejí tři body. Mistrovský titul však Dřížďal neodepisuje. „Pevně věřím, že titul získáme,“ hlásí odhodlaně. Je si však vědom, že to Slavia nemá ve svých rukou. „Hlavně musí Sparta alespoň jednou prohrát. My si musíme vytvořit co nejvíce brankových příležitostí a nějakou proměnit,“ hledá možné cesty k úspěchu.

A jaké jsou podle něho důvody výkonnostního propadu červenobílých? „Forma z podzimu je pryč,“ řekl otevřeně. Navíc se klubu nepodařilo dostatečně nahradit útočníka Stanislava Vlčka, který nyní válí v belgickém Anderlechtu.

Do Slavie přišel v létě z druholigového Sokolova, který nadále bedlivě sleduje. Pro mnohé to byl přinejmenším velmi překvapivý tah trenéra sešívaných Karla Jarolíma. Nakonec se však ukázalo, že to byl krok správným směrem. Nabídky však měl i od jiných prvoligových celků, a to od Kladna, Jablonce a Olomouce.

I pro samotného hráče to byla určitě velká změna, nikoli však v intenzitě tréninků, ale především v taktických pokynech. „Je to jako nebe a dudy. Co jsem prožil za jednu sezónu ve Slavii prožijí jiní fotbalisté za deset let,“ nechal se slyšet.

Největší oblibě se u Dřížďala těší anglická Premier League. „Tam se hraje nejhezčí fotbal a hlavně v celé Anglii jsou skvělí fanoušci, vždy dokáží vytvořit perfektní fotbalové prostředí,“ povídal. Není proto náhoda, že mezi jeho nejoblíbenější hráče patří Cristiano Ronaldo z Manchesteru United, či Fernando Torres z Liverpoolu. Nejraději by pak oblékal dres slavného Arsenalu, kde momentálně působí kapitán české reprezentace Tomáš Rosický.

Reklama

Související témata: