Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Plzeň 3:0Plzni ani výměna trenéra nepomohla, v Boleslavi vysoko prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Rajnoch 1 : 0
14. Hrdlička 2 : 0
68. Sedláček 3 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalistům Viktorie Plzeň se po prohře 0:3 v Mladé Boleslavi nepodařilo v lize vyhrát již deset utkání za sebou. Nepomohl jim k tomu ani nový trenér Karel Krejčí, který v týdnu nahradil odvolaného Stanislava Levého. Svou desátou branku v sezóně si připsal domácí záložník Jan Rajnoch. Další gól přidali Hrdlička a střídající Sedláček.

Článek

Domácí zaskočili plzeňské fotbalisty již ve 4. minutě. Poláček zatáhl míč po levé straně, odcentroval před branku, kde osamocený Rajnoch střelou po zemi poslal svůj tým dovedení. Středočeský defenzivní záložník tak vstřelil již svou desátou branku v sezóně a upevnil si pozici třetího nejlepšího střelce ligy.

Otupělá defenzíva Plzeňské Viktorie inkasovala druhou branku hned ve 14. minutě, když se domácímu Hrdličkovi podařilo prostřelit plzeňského brankáře Lukáše Krbečka po velkém závaru v pokutovém území soupeře. Ve 24. minutě se do překvapivého přečíslení dostali hráči Plzně, Petržela se do centru z levé strany sice dobře položil, jeho pokus ovšem jen rozvlnil boční síť Millerovy branky.

Ve druhém poločase se nebezpečnou střelou lehce nad prezentoval domácí Mendy, vzápětí nastřelil břevno Krbečkovy branky čerstvě příchozí Ivo Táborsky. O chvíli později přestřelil prázdnou branku zblízka Řezníček. „Domácí zvítězili zaslouženě. Nám se utkání vůbec nepovedlo, nehráli jsme to, co jsme si řekli. Selhala nám hlavně organizace v defenzívě. Pro nás je ten výsledek ještě přijatelný,“ hodnotil pochmurně vystoupení svého mužstva nový kouč na lavičce Viktorie Karel Krejčí.

V 68. minutě po dvou minutách strávených na hřišti se tváří v tvář střelou vedle padajícího plzeňského gólmana prosadil Sedláček. Navýšit už tak vysoké skóre měl příležitost hlavou po rohovém kopu opět Rajnoch, gólman Krbeček byl pozorný. V nastaveném čase mohli ještě skórovat Kysela a Táborský. Hlavičkou nad se nakonec představil znovu Rajnoch. „Vyšel nám vstup do zápasu. Brzy jsme dali dva góly, čímž se atmosféra trochu odlehčila. Vyšel nám také závěr utkání, kdy jsme si vytvořili šance, které volaly po gólu,“ řekl spokojený kouč domácích Karel Stanner, pod kterým Středočeši získali  v šesti zápasech třináct bodů.

„Dovedu se vžít do situace kolegy, je složité dostat tým z nějaké letargie. Vždy jde o to dělat práci nejlépe, jak umíte,“ zakončil své hodnocení Stanner.

FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 3:0 (2:0)
Branky: 4. Rajnoch, 14. Hrdlička, 68. Sedláček. ŽK: Kysela, Opiela - Navrátil, Sylvestre, Petržela. Rozhodčí: Makovička, Chytil, Mencl. Diváci: 4035.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Procházka, Rolko, Kalina - Kysela, Hrdlička (81. Opiela), Rajnoch, Poláček - Řezníček (66. Sedláček), Mendy (50.Táborský).
Viktoria Plzeň: L.Krbeček - Malchárek, Navrátil, Halama (68. Knakal), Smola - Petržela, Trapp, Sylvestre, Borek (85. Psohlavec) - T. Krbeček (63. Lecjaks), Varadi.

Reklama

Související témata: