Hlavní obsah

Sparťané před soustředěním zúžili kádr, vypadli Žofčák i Švenger

PRAHA

K desetidennímu hernímu soustředění do Rakouska odjíždí v úterý po ránu sparťanští fotbalisté. Na palubě klubového autokaru bude už pouze šestadvacet hráčů, kteří dostanou šanci bojovat pro zařazení do podzimního kádru. Na soustředění se do kádru nevešli Kóňa, Žofčák, Švenger a Jungr, kvůli přípravě na ME s reprezentační devatenáctkou bude chybět také Zeman, zatímco Kisel zase zůstal v Praze kvůli doléčení vnitřního postranního vazu.

Článek

Spartě se už blíží klíčové okamžiky sezóny, které ji čekají v kvalifikaci Ligy mistrů, kterou rozehrají v poslední červencový den na půdě postupujícího z moldavsko-kazašského souboje Tiraspol - FK Aktobe. Nejprve ale musí vyladit herní formu, která zatím není ideální, vždyť dva ze tří přípravných zápasů sparťané prohráli.

Další čtyři utkání je čekají na rakouském kempu, který stráví v Bad Kleinkirchheimu, kde před šesti týdny pobýval národní tým před odjezdem na mistrovství Evropy. Trénovat budou na místním novém stadiónku, kam si pozvali také dva soupeře. Na úvod MTK Budapešť, potom poměří síly s WAC St. Andrä, s nímž Brücknerův tým na závěr svého soustředění vyhrál 5:1.

Na další dva souboje vyrazí do Veldenu, kde bude jejich soupeřem rumunský Otetul Galati a přípravu uzavřou 16. července ve Wörglu nejtěžším soubojem proti Fenerbahce Istanbul, který čerstvě vede trenér španělských mistrů Evropy Luis Aragonés.

Program zápasů Sparty v Rakousko:
Čtvrtek 10. července, 18:00: Sparta - MTK Budapešť (Bad Kleinkirchheim),
Sobota 12. července, 18:00: Sparta - WAC St.Andrä (Bad Kleinkirchheim),
Pondělí 14. července, 18:00: Sparta - Otelul Galati (Velden),
Středa 16. července, 19:30: Sparta - Fenerbahce Istanbul (Wörgl).

Reklama

Související témata: