Hlavní obsah

Rezek: Ze Sparty jsem se pakoval, protože jsem sám chtěl!

Zase to byla akce kulový blesk, znovu se odehrála na trase Praha - Plzeň. Minulý týden odešel z fotbalové Sparty do plzeňské Viktorie letenský dirigent Pavel Horváth, teď ho následoval útočník Jan Rezek. „Jsem moc rád, že to tak bleskově klaplo,“ pochvaloval si pro Sport.cz promptní jednání svého manažera Ondreje Chovance a bleskový transfer.

Článek

Po jarním hostování v Bohemians se zdálo, že dostanete ve Spartě další šanci a že budete mít možnost se o místo poprat.

Jenže šlo jen o zdání. Od samého začátku přípravy všechno směrovalo k tomu, že na Letné nejspíš nezůstanu.

To vám naznačoval i trenér Lavička?

Ten mně naopak dával naději a říkal, že by byl rád, abych se na soustředění v Korutanech o své místo v kádru popral. Ostatně, ještě den před odjezdem do Rakouska jsem v nominaci skutečně figuroval.

Nakonec jste ale zůstal doma a kvapem se pakoval do Plzně.

To proto, že má nominace na rakouské soustředění byla vlastně podmínečná. Od trenéra Lavičky jsem se dozvěděl, že když se Spartě povede získat ještě jednoho hráče, nikam nepojedu a zůstávám doma. Tím pro mě letenská kapitola definitivně skončila.

Tím, že Sparta novou akvizici koupila?

To už na mé rozhodování vliv nemělo. Svému manažerovi Ondrovi Chovancovi jsem volal okamžitě s tím, aby začal jednat s Plzní, protože já se Spartou do Korutan nepojedu, i kdyby nového hráče nekoupila. Pakoval jsem se, protože jsem sám chtěl.

Chovanec jednal a vy jste zpátky v Plzni, odkud jste před dvěma lety za trenérem Michalem Bílkem do Sparty odcházel.

A jsem rád, že jsem zpátky. Už mám za sebou první trénink a jsem celý natěšený na fotbal i na bezvadnou partu, která tedy je.

Na svého velkého kamaráda Pavla Horvátha asi obzvlášť.

No to snad ani nemusím říkat.

Jaké jsou vůbec vaše první dojmy z nového působiště?

Jenom dobré, protože většinu kluků znám, trenéra Šilhavého ze společného působení ve Spartě rovněž, takže už se těším na soustředění v Rakousku, kam ve čtvrtek s Plzní odjíždíme.

Reklama

Související témata: