Hlavní obsah

Fotbalisté Sparty remizovali v přípravě s Fenerbahce Istanbul

WÖRGL

Fotbalisté pražské Sparty udrželi i v posledním přípravném utkání během soustředění v Rakousku neporazitelnost. Před čtvrtečním návratem do Čech remizovali s čtvrtfinalistou uplynulého ročníku Ligy mistrů tureckým celkem Fenerbahce Istanbul 0:0.

Článek

Soupeř, vedený věhlasným koučem Luisem Aragonésem, který do Turecka zamířil po triumfu na mistrovství Evropy se španělskou reprezentací, začal aktivněji. V prvním poločase si vytvořil mírnou převahu, ale spolehlivě pracující sparťanská defenziva odolávala. Naopak v 38. minutě šel sám na branku Kušnír, jenže v klíčové chvíli jen napálil tureckého reprezentačního gólmana Volkana Demirela.

Po pauze převzala iniciativu Sparta. V největší šanci se objevil Kadlec, který po Slepičkově vysunutí nastřelil v 55. minutě břevno. Při předzápasovém rozcvičení se zranil brankář Blažek, ovšem jeho náhradník Kozáčik příliš mnoho práce neměl. Pět minut před koncem naopak mohl rozhodnout Slepička, ale z otočky minul.

Sparta tak uhrála bezbrankovou remízu a udržela na soustředění v Rakousku neporazitelnost. Nejprve zdolala MTK Budapešť a poté třetiligový celek WAC St. Andrä. Zápas s rumunským týmem Otelul Galati byl kvůli dešti zrušen. Další přípravný duel čeká Spartu příští středu doma proti Rennes.

Liberec si připsal v přípravě výhru nad bundesligovým Hamburkem

Cenné vítězství si v rámci letní přípravy připsali fotbalisté Liberce. Severočeši ve středu na soustředění v Rakousku porazili přední tým německé bundesligy Hamburk, jehož barvy hájí český reprezentační záložník David Jarolím. Slovan sice v poločase prohrával po brance Guerrera, ale po pauze vyrovnal Papoušek a na konečných 2:1 upravil Dort.

Kladno jen remizovalo s třetiligovou Vlašimí 

Jen remízu 2:2 uhráli fotbalisté Kladna v dnešním přípravném utkání s třetiligovou Vlašimí. Favorit, kterému kvůli zranění chybělo několik zkušených hráčů, se po bezbrankovém poločase dostal do dvougólového vedení, ale v závěru o něj přišel.

Kladenský kouč Martin Hřídel neskrýval nespokojenost. "Není to poprvé, co jsme polevili v koncentraci a sami nabídli soupeři šance. V utkání, které se zdálo být rozhodnuté, jsme nakonec mohli i prohrát. To se nám stávat nesmí," uvedl na webových stránkách klubu Hřídel.

Fotbalisté Bohemians Praha opět vyhráli

Fotbalisté nováčka nejvyšší soutěže Bohemians Praha si v letní přípravě dál udržují stoprocentní úspěšnost. Celek ze Střížkova nezaváhal ani v malém pražském derby s druholigovou Duklou, kterou ve středu porazil 2:0 zásluhou gólů útočníků Marka Kincla a Stanleyho Ibeho.

Prodloužit vítěznou sérii mohou Bohemians Praha v sobotu na turnaji v Berouně.

Potěšil ho hlavně obránce David Fikejz, který přišel na testy z Varnsdorfu a hned ve své premiéře se uvedl gólem. V sobotu se Kladenští představí na turnaji v Berouně.

Plzeňští fotbalisté zdolali v přípravě Górnik Zabrze

Ve svém třetím utkání na soustředění v Rakousku fotbalisté Viktorie Plzeň poprvé zvítězili. Ve středu v Halleinu zdolali čtrnáctinásobného mistra Polska Górnik Zabrze 3:2.

Převahu v první půlhodině korunovali Západočeši gólem v 31. minutě, ale poté převzal iniciativu soupeř a do přestávky stačil skóre obrátit ve svůj prospěch. O výhře Plzeň rozhodla až v poslední čtvrthodině, kdy vyrovnal Horváth z penalty a vítěznou branku dal Tatanašvili.

"Prvních třicet minut jsem byl s naší hrou spokojený. Poté se zápas vyrovnal, ale dvakrát jsme inkasovali. Po přestávce měl soupeř dvacet minut převahu, ale naše střídání hru oživilo a přineslo i výhru," řekl k souboji plzeňský kouč Jaroslav Šilhavý. Ve čtvrtek se jeho svěřenci utkají s Birminghamem.

Mladoboleslavští fotbalisté zdolali v přípravě Vratislav

V prvním ze tří plánovaných utkání na rakouském soustředění fotbalisté Mladé Boleslavi přehráli polský ligový tým Slask Vratislav 2:1. Po bezbrankovém poločase rozhodli o jejich výhře Mendy a Pecka.

V úvodních minutách bylo utkání vyrovnané, ale postupem času získávali mladoboleslavští fotbalisté herní převahu. Ve 20. minutě se do vyložené šance dostal Hrdlička, ale z deseti metrů polskou branku přestřelil, po Poláčkově centru šla Mendyho hlavička z malého vápna těsně vedle.

V 52. minutě se Poláci nečekanou střelou z dvaceti metrů dostali do vedení, ale za sedm minut bylo vyrovnáno. Z pravé strany šikovně odcentroval Nečas a hlavičkující Mendy se nemýlil. Pět minut před koncem pak Pecka taktéž hlavou po Sedláčkově centru strhl vítězství na stranu Středočechů.

Další střetnutí sehraje Mladá Boleslav v pátek 18. července od 18:00 proti ZTE Zalaegerszeg.

Sparta Praha - Fenerbahce Istanbul 0:0
Diváci: 2000.
Sestava Sparty: Kozáčik - Voříšek, Řepka, Kučera, Kadlec - Kušnír (60. Kulič), Kladrubský, Berger (55. Došek), Hušek, Matušovič (70. Kolář) - Holenda (46. Slepička).
Liberec - SV Hamburk 2:1 (0:1)
Branky: Papoušek, Dort - Guerrero.
Graffin Vlašim - SK Kladno 2:2 (0:0)
Branky: 74. Křeček, 85. Vebr - 65. Zoubele, 72. Fikejz. Rozhodčí: Drábek - Kembický, Fibiger. Diváci: 200.
Sestava Kladna: Tesař - Bartoš, Killar (30. Beneš), Farbák (60. Killar), Hajník - Mašanský (30. Fikejz), Holub, Šisler, Cigánek (60. Zoubele) - Zachariáš (54. Mašanský), Zoubele (30. Šilhan).
Bohemians Praha - Dukla Praha 2:0 (2:0)
Branky: 35. Ibe, 39. Kincl. Rozhodčí: Moudrý. Diváci: 60.
Sestava Bohemians: Belaň - Macháček (46. Jandzik), Obermajer (46. Buryán), Turtenwald, Grznár - Galbavý (46. Zoubek), Demeter, Fenyk (46. Biboko), Zbončák (30. Diarra) - Ibe, Kincl (46. Birhanzl).
Viktoria Plzeň - Górnik Zabrze 3:2 (1:2)
Branky Plzně: 31. Vrzal, 72. Horváth z pen., 75. Tatanašvili.
Sestava Plzně: Ticháček - Malcharek, Knakal, Navrátil, Vrzal - Vaculík (80. Limberský), Trapp (63. Hochmeister), Rada (63. Petržela), Varadi (70. Rezek) - Rodriguez (70. Horváth), Mlika (70. Tatanašvili).
Slask Vratislav - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:0)
Branky: 59. Mendy, 85. Pecka.
Sestava Mladé Boleslavi: Šeda - Ševinský (68. Kalina), Rolko, Janíček (46. Ganugrava), Hrdlička (68. Mach) - Kysela (46. Nečas), Rajnoch, Sylvestre (68. Opiela), Poláček (46. M. Sedláček) - Mendy (68. Táborský), Řezníček (68. Pecka).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články