Hlavní obsah

Chybělo mi trénování, jemuž se věnuji od devatenácti, říká Plíšek

TEPLICE

V první lize Jiří Plíšek (36) vedl tým Slovácka ve třinácti zápasech na podzim roku 2006. Tím jeho zkušenosti s českou nejvyšší soutěží končí. Šanci rozšířit bilanci dostává v Teplicích. Sáhl po něm klub, který v minulé sezóně obsadil páté místo v tabulce, a i v novém ročníku chce patřit k domácí špičce.

Článek

„Ve Slovácku to pro mě byla obrovská zkušenost hlavně po lidské stránce. Přicházel jsem tam s určitými představami, že se bude něco tvořit. Nicméně věci se vyvinuly jinak, než mně byly prezentovány. Ale už je to pryč,“ ohlédl se do minulosti kouč, který naposledy pracoval v pražské Spartě na místě sportovního manažera.

„Ve své sekci jsem měl i skauting a komplexní mládežnické týmy od juniorky níže. Byl jsem i členem sportovní komise, která měla na starost A-mužstvo. Kdyby mi trénování nechybělo, tak pokračuji na Spartě. Ale chtěl jsem se vrátit k trenéřině, proto jsem v Teplicích,“ říká Plíšek.

Plíšek: Trémou určitě netrpím

Zpočátku vedl teplickou juniorku. „Čerstvá nabídka na působení u áčka byla překvapením, i když jsem tajně doufal, že by někdy v budoucnu mohla přijít. Trénuji od devatenácti let a už mám něco za sebou, takže trémou určitě netrpím,“ svěřil se novopečený trenér Teplic, který si před několika lety vyzkoušel i angažmá v Željezničaru Sarajevo.

„To je taková bosenská Sparta, takže už jsem pracoval pod tlakem a vím, co to obnáší. V Teplicích ale nehodlám nic zásadního měnit. Vzhledem k brzkému začátku ligy na to není ani čas. Chtěl bych zachovat kontinuitu a atmosféru, na kterou jsou hráči zvyklí. Rád bych navázal na svého předchůdce Petra Radu, aby vedení i diváci byli se mnou spokojeni. Tradice i kvalita kádru předurčují Teplice k hraní nahoře,“ líčil Plíšek.

A jaký byl jeho první krok v nové roli? „Už v neděli jsem se byl podívat na zápas Teplic v Blšanech s Krčí. V pondělí jsme si sedli s Petrem Radou, který mi předával informace o hráčích i fungování mužstva. Hráči měli volno, poprvé před ně předstoupím v úterý,“ uvedl kouč, který bude po olomouckém Zdeňku Psotkovi druhým nejmladším trenérem v lize.

Reklama

Související témata: