Hlavní obsah

Slávista Šenkeřík: Prvních pět kol je o bojovnosti, o vůli a o srdíčku

Útočník fotbalové Slavie Zdeněk Šenkeřík zařídil ve středu výhru pražského týmu v Edenu proti nováčkovi z Příbrami. Předehrávku druhého kola Gambrinus ligy rozhodl sedmadvacetiletý hráč po hodině hry. "Našli jsme skulinku v obraně soupeře a využili toho," řekl po utkání šťastný střelec.

Článek

Jak byste zhodnotil utkání proti Příbrami?

Soupeř zhušťoval prostor před brankou. Výborně bránili v devíti lidech. Řekli jsme si, že budeme hrát více po stranách, a že budou do šestnáctky chodit centry. Nakonec jsme tam našli jednu skulinku a využili jsme toho. Jsme rádi, že tři body zůstaly v Edenu. Myslím si, že jsme neměli prohrát zápas v Liberci a proto jsou body tolik důležité.

Druhá polovina byla opět lepší, čím si to vysvětlujete?

Soupeři sem nejezdí hrát ofenzivní fotbal a každý zápas má jiný vývoj. Věřím, že ostatní zápasy budeme rozhodovat v prvním poločase, abychom získali klid, ale tři body se počítají.

Nebyli jste před druhým dějstvím nervózní?

Ne, to ne. Samozřejmě, že by bylo lepší, kdybychom rozhodli už v první půli, ale často to prostě nejde.

Můžete popsat vaši branku?

Dušan Švento mně to tam perfektně dal, pak už jen stačilo přehodit gólmana.

Více o utkání Slavia - Příbram najdete zde.Měla na tým vliv absence trenéra Jarolíma, který se byl podívat na Fiorentinu?

Jsme profesionální fotbalisté, každý ví, co má dělat. Všichni známe své povinnosti. Nehraje roli, jestli tu trenér je, nebo ne.

Jak hodnotíte po dvou zápasech start Slavie do ligy?

Myslím, že musíme navazovat na důležitá vítězství. Prvních pět kol je o bojovnosti, o vůli a o srdíčku. Tato vítězství 1:0 nám v budoucnosti pomůžou.

Stačil by středeční výkon na Fiorentinu?

Každý zápas je jiný, my jsme si vědomi síly soupeře a víme, že to bude rozdílné utkání. Určitě budeme hrát jinak a věřím, že v Itálii uspějeme. Nechtěli jsme Příbram podcenit a to se ani nestalo.

Reklama

Související témata: