Hlavní obsah

Kladno - Olomouc 2:0Kladno slaví první vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Strnad 1 : 0
91. Szabo 2 : 0

KLADNO

Skvěle rozehraná standardní situace zaručila Kladnu první vítězství v sezóně. To v poslední minutě pečetil Szabo z penalty.

Článek

Právě ten rozehrál rozehrál zprava už v 5. min. roh na bližší tyč, kde Gross míč prodloužil hlavou na malé vápno, kde nekrytý Procházka střílel neomylně. V dalších šancích domácí selhali, a tak se o vítězství strachovali až do samého konce. Jenže Olomouc byla tak bezzubá, že na vyrovnání prostě neměla nárok.

Kladenští se zejména aktivnímu Cigánkovi na pravé straně zálohy dostávali do šancí, ale veš velkém vápně jim chyběl klid. Největší příležitost pak spálil právě kladenský krajní záložník, když kolmici Zachariáše poslal těsně mimo.

Hostům chyběla větší přesnost, s výjimkou Melinha nebyli schopni kloudné akce. Brazilský technik však u spoluhráčů nenacházel pochopení. Po přestávce už šlo o souboj bídné olomoucké obrany s kladenským střelcem Šilhánem. Po kiksu Hudce běžel domácí třígólový střelec sám na Drobisze, který jeho ránu sice jen lízl konečky prstů, ale i tak balón vytlačil na rohový kop. V další dobré pozici pak po rohu hlavičkoval nad a v 72. min. dělovkou z 32 metrů trefil břevno.

Olomoučtí se nezmohli vůbec na nic. V ofenzivě jim absolutně chyběla myšlenka, obrana hrála dál zoufale. V poslední minutě po rohu olomoucká obrana špatně rozehrála, Dubský křížným pasem našel Zoubeleho, který běžel sám na olomouckou branku a v pokutovém území ho zezadu stáhnul Onofrej. Po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch, z penalty Szabo pečetil domácí triumf.

SK Kladno - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)
Branky: 5. Procházka, 90+2. Szabo z pen. Rozhodčí: Paták - Kordula, Kobáň. ŽK: Strnad, Zachariáš - Janotka, Rossi, Onofrej, Škerle. ČK: 90+1. Onofrej. Diváci: 1940.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Procházka - Cigánek, Szabó (46. Dubský), Strnad, Zoubele - Zachariáš, Šilhán (90+2. Beneš). Trenér: Hřídel.
Olomouc: Drobisz - Škerle, Hudec, Komárek, Heindenreich (65. Kazár) - Kaščák (86. Hořava), Rossi - Janotka (79. Doležal), Melinho, Onofrej - Ordoš. Trenér: Psotka.

Reklama