Hlavní obsah

Slávista Šmicer: Potřebuji si dokázat, že na to pořád mám

Více než čtyři měsíce čekal na návrat na ligové trávníky fotbalista Slavie Praha Vladimír Šmicer. Dočkal se symbolicky v pondělním zápasu proti Jablonci, tedy mužstvu, proti kterému nastoupil v lize naposledy v závěrečném kole předešlého ligového ročníku. „Jsem rád za každou minutu a těší mě, že jsem se dostal na hřiště,“ řekl po zápase spokojený Šmicer.

Článek

Tušil jste, že se dostanete na trávník?

Věděl jsem, že půjdu na lávku a doufal jsem, že půjdeme brzy do vedení, protože pak bych měl větší šance dostat se na trávník.

Určitě máte z návratu na ligový pažit radost...

Samozřejmě. Jsem rád za každou minutu a těší mě, že jsem se dostal na hřiště. Trénink je trénink a zápas je zápas. Je to velký rozdíl. Potřebuji si dokázat, že na to pořád mám.

Po zranění jste už hrál i v Rakovníku, můžete oba zápasy porovnat z vašeho pohledu?

V Rakovníku jsem si více zahrál, v pondělí proti Jablonci to bylo hodně hektické, ale je to liga.

Svůj ligový návrat jste mohl okořenit brankou...

Zahrál jsem to hodně zbrkle. Chtěl jsem to zkusit na efekt, ale nepovedlo se. Udělal jsem to, co mě napadlo jako první. Kdyby tam byl Necka (Tomáš Necid - pozn. red.) tak by z toho byl gól. Má obrovskou fazónu.

Ve čtvrtek hraje Slavia 1. kolo Poháru UEFA proti rumunskému FC Vaslui, co od zápasu očekáváte?

Bude to hodně těžké, hrají hodně nahoře v tabulce. Mají dobře technicky vybavené hráče. Důležité bude získat dobrou výchozí pozici před odvetou.

Hrál v pondělí ještě Vladimír Šmicer amatér nebo už profesionál?

Ještě hrál amatér. O budoucnosti se rozhodnu až podle zdravotního stavu. Zatím tomu nechám volný průběh, hlavně bych chtěl hrát.

Reklama

Související témata: