Hlavní obsah

Omluvit se Uličnému? Nemám proč, tvrdil Besta, když ho Brno vyhodilo

BRNO

Vypakovali ho. A vůbec se s ním nemazlili a jeho verzi slyšet nechtěli. Ani v kabině áčka se už nesmí brněnský fotbalista Aleš Besta objevit. Dostal individuální tréninkový plán a dál se má připravovat s béčkem. „Nabídli mně, že se mohu vrátit, ale jedině pod podmínkou, že se omluvím trenérovi i celé kabině. Samozřejmě že jsem odmítl, protože se nemám za co omlouvat,“ stál si nejlepší brněnský střelec ve zpovědi pro Sport.cz na svém.

Článek

Když brněnské ochozy provolávaly během nedělního ligového duelu s Kladnem jeho jméno, o incidentu při pátečním tréninku už dobře věděly.

„Pokopali se se Střeštíkem. A on se navrch porval s trenérem,“ slyšel Aleš Besta schovaný v anonymitě na tribuně, kde fanoušci skandovali jeho jméno a bouřlivě mu aplaudovali.

Neměl šanci jim říci, že se všechno seběhlo trochu jinak. „Pravda, šli jsme do sebe při pátečním tréninku ostře, Střeštík se ohnal nohou a i pod krkem jsme se chytli. Ale to se přece ve fotbale stává,“ nevidí ani po třech dnech na konfliktu se spoluhráčem nic tak hrozného Besta.

Trenér Petr Uličný však viděl a vidí.

„Byl to jen další z řady jeho disciplinárních prohřešků. Narušoval klima v mužstvu, scházela mu korektnost a jen pokutou už tenhle incident řešit nešlo. Finanční flastr už dostal a stejně nepomohl. Proto jsem ho vyhodil z tréninku a nenominoval na zápas s Kladnem,“ předložil brněnský kouč svou verzi.

Podle Aleše Besty ovšem neúplnou. O své roli v celém incidentu se podle brněnského útočníka trenér Uličný nezmínil. „On se totiž k našemu incidentu přichomýtl a jen přilil bezin do ohně. Chytil mě za ruku, já se mu vyškubl a on se mně začal sápat po krku. Nakonec nás vyhodil z tréninku oba. Sbalil jsem se a šel, Střeštík zůstal,“ líčí Besta celou storry až do konce.

„Pravdou je, že jsem ho z tréninku vyhodil. Kázeň a pořádek musí v mužstvu být,“ lakonicky si na svém stojí Uličný.

Generalita brněnského klubu dala za pravdu samozřejmě trenérovi. Zvláště, když Aleš Besta nepřistoupil na nabídku, aby se Uličnému i celé hráčské kabině veřejně omluvil, protože jedině pak se bude moci do kádru áčka vrátit.

„I vedení dobře ví, co se na tréninku událo a že se tudíž o můj disciplinární prohřešek nejednalo. Žádného provinění jsem se nedopustil a tudíž se nemám za co omlouvat,“ resolutně odmítl, aby se kál a sypal si popel na hlavu.

Pochopitelně že ho okamžitě přeřadili do béčka. Čtyřiadvacet hodin před koncem přestupního termínu. Devět měsíců před vypršením smlouvy. „Dva měsíce to v rezervě vydržím a než přijde nový termín transferu, najdu si nové angažmá. V Brně nezůstanu, i když v jeho dresu jsem chtěl vždycky jen vyhrávat a odvádět ty  nejlepší výkony,“ postavil si hlavu Aleš Besta.

Kdo měl také konflikt s trenérem?
Martin Abrahám - Známý bouřlivák si šel ve Slavii po krku s trenérem Jarolímem, který ho okamžitě přeřadil do béčka. Tam se ovšem také dostal do konfliktu s koučem Janů, takže i z kádru rezervy byl vyřazen. Nakonec ho Pražané prodali na Kypr do AEK Larnaka.
David Kalivoda - I on měl konflikt se slávistickým koučem Jarolímem, v rozhovoru pro Sport dokonce tvrdil, že ho kouč nakopl, což Jarolím popřel. Slavia ho chtěla prodat na Slovensko, on si ale nakonec našel angažmá v Brně.

Reklama

Související témata: