Hlavní obsah

Zraněný Vaščák stále nehraje, Teplice budou jednat o opci

TEPLICE

Minimálně do ledna bude mimo hru slovenský fotbalový reprezentant Blažej Vaščák. Ten v září zamířil z italského druholigového Lecce do Teplic, vzápětí se ale u něj objevily problémy s kolenem a nakonec zamířil na operační stůl. To ovšem příchod čtyřiadvacetiletého hráče notně komplikuje, protože Severočeši musejí na jeho přestup brzy využít opci.

Článek

"Stále patří Lecce, je u nás jen na hostování. My se ale musíme do zimy rozhodnout, jestli ho chceme, takže s nimi o tom budeme dál jednat," řekl teplický ředitel František Hrdlička. Vaščák se přitom na úvodních trénincích ukázal ve velmi dobrém světle a podle svědků předčil všechny ostatní teplické středopolaře. "Jenže mu to moc dlouho nevydrželo," dodal Hrdlička.

"Chvíli s námi trénoval, pak si jel do Itálie pro věci, a když se vrátil, snad na prvním tréninku mu začalo koleno otékat. Tahali mu z něj vodu a nakonec se v Bratislavě podrobil operaci," popsal Vaščákovy peripetie teplický obchodní ředitel Petr Heidenreich.

Více se ovšem ke zdravotnímu stavu slovenského hráče nikdo na Stínadlech vyjadřovat nechtěl. "Počkáme, až bude zdravý, do té doby nemá cenu řešit, jestli zůstane," uvedl trenér Jiří Plíšek. Podle informací z klubu by se Vaščák mohl do přípravy zapojit nejdříve v lednu.

Reklama

Související témata: