Hlavní obsah

Jarolím: Některé situace jsme řešili lehkovážně

Jan KrůtaSport.czPrávo

Hodně zklamán byl po ztrátě bodů na jihu Čech kouč fotbalistů Slavie Karel Jarolím. Dobře věděl, že jeho svěřenci zcela zbytečně ztratili vyhraný zápas. „Některé situace na naší půlce jsme řešili hodně lehkovážně a pustili jsme soupeře do hry,“ zlobil se po remíze 2:2.

Článek

Co říkáte průběhu zápasu?

Moc dobře se mi nehodnotí. První půli jsme měli celkem pod kontrolou. Do vedení jsme šli sice šťastným gólem, pak přišel další. Hned zkraje jsme měli dvě velké šance. O výsledku jsme mohli rozhodnout daleko dřív.

Jak si vysvětlujete kolaps ve druhé půli?

Asi pro nás mělo být varování minulé utkání Budějovic, kdy otočily zápas s Viktorkou. Nebyli jsme dostatečně důslední, špatně jsme odehráli balón a umožnili jsme soupeři snížit. Tím jsme Budějovice dostali do hry. Při druhém gólu v naší síti tam taky chyběla důslednost, navíc Stráský hlavičkoval úplně sám. No a pak tam byla ještě další situace, kdy domácí trefili tyč. Mohlo to dopadnout jako s tím Žižkovem...

Proč jste střídal Tavarese?

Protože si hrál sám pro sebe, nesmyslně přicházel o balóny. Nakonec prý měl něco s nártem, ale to ho neomlouvá. Měl hrát podstatně jednodušeji a ne něco vymýšlet.

A nechyběl tam nakonec? Po jeho odchodu jste dvakrát inkasovali...

Nemyslím si, že by to bylo kvůli tomu, že odešel Tavares. Spíš šlo o to ještě chvíli držet vedení 2:0 a ne vrátit soupeře do hry.

Budete hodně křičet?

Rozebereme si to, ale křik není potřeba.

Nemůže se na mužstvu podepsat, že takhle ztratí vyhraný zápas?

Už se nám to stalo třeba v Plzni, kde domácí hráli v deseti a přesto v nastaveném čase vyrovnali. Kdyby to na nás mělo zanechat nějaké stopy, je lepší se na to vykašlat. Máme týden, abychom se dali dohromady.

Proč jste udělal změny v sestavě? Hubáčka jste nechal jen na lavičce, na levého beka jste dal Černého...

Avizoval jsem, že vzhledem k náročnému programu nějaké změny budou. Chtěli jsme zesílit naší levou stranu, proto jsem tam dal Jardu Černého a Dušana Šventa před něj.

Reklama

Související témata: