Hlavní obsah

Hašek: Moje kandidatura není na programu dne

DUBAJ

Fotbalový trenér Ivan Hašek v neděli večer popřel, že by významně změnil svůj pohled na svou případnou kandidaturu na předsedu ČMFS. Vystoupení jabloneckého funkcionáře Ladislava Čičmance na sobotním shromáždění v Průhonicích sice mohlo vyvolat zdání, že Hašek už je rozhodnut stát se předsedou svazu, ale nynější kouč to v telefonickém rozhovoru pro ČTK uvedl na pravou míru.

Článek

Podle Haška k žádnému zvratu v jeho názorech nedošlo a nic se nezměnilo ani na tom, že o svém postoji dá vědět až v květnu. "Moje rozhodnutí ohledně práce v ČMFS není skutečně na programu dne. Jsem stále pod platnou smlouvou a víc bych to nerad komentoval," vzkázal do Česka pětačtyřicetiletý kouč, který kandidoval na svazového šéfa už před čtyřmi lety. Tehdy ho ze hry dostala zákulisní dohoda jeho konkurentů Vlastimila Košťála a Pavla Mokrého, který stojí v čele ČMFS dodnes.

Haška zprávy o aktuálních novinkách uvnitř českého fotbalu zastihly po dnešním návratu z Kataru, kde pobýval šest dnů se svým klubem Al Ahlí. Prý jej trochu překvapilo, že se v jeho vlasti mluví o kandidatuře jako o hotové věci. Čičmanec delegátům shromáždění naznačil, že mu Hašek slíbil kandidaturu, pokud bude cítit podporu regionálního fotbalu.

Jenže Hašek to cítí trochu odlišně. "Nic se nezměnilo na tom, co jsem prohlásil již dříve: pokud budu cítit podporu okresů a krajů, budu možnost kandidovat teprve zvažovat. To však v současné době není na pořadu dne. Mám spoustu rozdělané práce v klubu a také platnou smlouvu, proto se nehodlám k dalším věcem ani vyjadřovat," prohlásil důrazně Hašek a požádal všechny domácí fotbalové funkcionáře, aby od případných úvah upustili.

O novém předsedovi se bude rozhodovat na volební valné hromadě, která se uskuteční 27. června. V polovině května vyprší termín, dokdy se musí přihlásit všichni případní kandidáti. V téže době bude končit Haškovi nynější kontrakt k klubu, s nímž bojuje o zisk mistrovského titulu. Po desátém kole soutěže má na druhém místě dvoubodovou ztrátu na vedoucí příčku.

Reklama