Hlavní obsah

Zlín se pokusí zachránit ligovou příslušnost

ZLÍN

Po podzimu beznadějně poslední tým tabulky první fotbalové ligy Tescoma Zlín vstupuje do jarní části soutěže s jednoznačným cílem zachránit se. Zlín má na kontě pouhých devět bodů a v zimní přestávce prošel rozsáhlou hráčskou obměnou. Změnilo se i obsazení trenérské lavičky, kde Stanislava Levého nahradil Ladislav Minář.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Zda bude stačit současný tým na nejvyšší soutěž, hodně napoví už první dva zápasy s celky, které jsou rovněž bezprostředně ohroženy sestupem. Jarní část ligy zahájí zlínské mužstvo na Žižkově, který je předposlední a má jen o dva body více. Hned v dalším kole pak Zlín přivítá čtrnácté Kladno, které nasbíralo 13 bodů.

"Podle mého názoru ale ani tato dvě kola nenapoví, jak dopadne boj o záchranu. Do konce ligy bude ještě daleko. Letos slaví zlínský fotbal devadesátiny svého založení a záchrana by byla tím nejlepším dárkem," uvedl na pondělní tiskové konferenci ředitel klubu a současně trenér Minář.

Tým opustilo sedm hráčů

Novými posilami jsou Filip Rýdel z Olomouce, Richard Dostálek z Líšně, Josef Lukaštík z Fulneku a Vitalij Trubila z Mostu. Oproti podzimu ale tým opustilo hned sedm fotbalistů. Do Břeclavi zamířil Vladimír Malár, do Sparty se vrátil Tomáš Kóňa a angažmá si hledá pětice Gejza Baranyai, Jan Kraus, James McQuilkin, Miroslav Penner a Vít Vrtělka.

"V přípravě se nám podařilo splnit plánovaný objem. Očekávání splnilo i herní soustředění na kvalitních terénech v Turecku. Postupně se i vykrystalizovala sestava, na dvou až třech místech máme ale před zahájením ligové soutěže ještě otazníky," řekl Minář.

Nejvíce ho trápí post levého obránce, vhodného hráče na toto místo v sestavě se Zlínu nepodařilo najít. "Jednou z alternativ je, že by se na tomto místě objevil Trubila. Ten ale patří k ofenzivním typům hráčů," vysvětlil Minář.

Reklama

Související témata: