Hlavní obsah

Osobní strážci selhali, jejich nedůslednost zlomila Plzeň

PLZEŇ

Tři hlavičky dvou libereckých fotbalistů poslaly Plzeň do kolen. Západočeši byli v bitvě dvou týmů poražených v prvním kole sice po většinu první půle lepší, ale stačily dvě standardní situace a svěřenci Pavla Vrby dostali direkt, z něhož se nevzpamatovali.

Článek

Bylo to jako přes kopírák. Liberecký záložník Dočkal zprava rozehrál rohový kop ke vzdálenější tyči a rozběhnutý obránce Pavel Košťál hlavičkoval. V prvním případě ve 36. minutě jeho pokus zastavilo břevno. O tři minuty později se do akce zapojil ještě Jan Nezmar a lehkou tečí usměrnil míč do sítě. Liberec tak vykročil za první jarní výhrou.

„Standardní situace jsme v minulém týdnu hodně trénovali, ale paradoxně tohle nebyl žádný signál. Když jsem viděl, že míč letí k Pavlu Košťálovi, tak jsem změnil pohyb před brankáře, abych alespoň stínil. Když mi pak balón letěl na hlavu, dal jsem ho prostě do protipohybu Ticháčka. Tušil jsem, že to může být rozhodující gól,“ vyprávěl po utkání liberecký Nezmar.

„Nechápu to! Na strážení obou byli vyčleněni konkrétní hráči. Košťála měl hlídat Krbeček, Nezmara zase Halama. Absolutně nedodrželi pokyny,“ čertil se Pavel Vrba, trenér Plzně.  Byl hodně rozlobený. Nedůslednost a laxnost dvojice osobních strážců ho pořádně naštvala.

„Pochopitelně, protože jsme hráče v přípravě na standardní situace Severočechů opakovaně upozorňovali. Zdůrazňovali jsme jak jsou silní. A zvláště na Košťála s Nezmarem, kteří jsou v této disciplíně možná nejlepší v lize. A výsledek? Krbeček při první situaci nechá soupeře zakončovat. Když nás břevno zachrání, tak se nepoučíme a při další situace se Krbeček zachová stejně. Jeho reakci nechápu,“ dštil síru Vrba.

Jeho svěřenci sice na pohled možná Liberec předčili, z hlediska ohrožení branky soupeře však zůstali za očekáváním. „Chyběl nám důraz,“ posteskl si Vrba. „Zejména v první půli zůstala řada našich hráčů za hranící svých možností,“ naříkal plzeňský trenér.

Radost mohl mít snad jen z výkonu Pavla Horvátha. Zkušený záložník a kapitán byl motorem většiny akcí Západočechů. Jednou nastřelil tyč a ještě byl blízko gólu ve třech dalších situacích. „Hodně nás nahlodal gól ze standardní situace,“ přemítal o příčinách prohry šéf plzeňské kabiny.

Z nuly na kontě vstřelených branek byl notně rozladěný. „A divíte se? Měli jsme dostatek příležitostí, abychom se prosadili. Ale holt si musíme uvědomit, že fotbal bolí. Dokud nebudeme v soubojích tvrdší a důraznější, nemůžeme uspět,“ zlobil se Horváth po druhém jarním krachu svého týmu.

Reklama

Související témata: