Hlavní obsah

Kouč Sparty Chovanec: Vůbec jsme se nedostali k zakončení

Sparta v sobotu na deštěm zkrápěné Letné jen remizovala s Českými Budějovicemi. Znovu nedala gól. Po další domácí bodové ztrátě už prakticky může zapomenout na boj o titul a zaváhání ji může mrzet i v bitvě o druhé místo v tabulce. Kouč Jozef Chovanec však její situaci tak špatně nevidí... "Věřím, že se prosadíme už na Žižkově," řekl po zápase s Jihočechy.

Článek

Sparta v sobotu ztratila remízou s Českými Budějovicemi dva body. V čem byly příčiny?

Chtěli jsme potvrdit tři body z Olomouce, ale proti velice koncentrovanému a dobře bránícímu soupeři se nám to nepovedlo. Především zklamala středová řada, která měla být motorem. Nedokázala nic vymyslet. Chyběla zejména finální přihrávka, nápad. Neprosadili jsme se ani jeden na jednoho, takže jsme se vůbec nedostávali k zakončení.

Viděl jste u svého mužstva alespoň jednu brankovou příležitost?

Jedinou měl po změně stran Wilfried, ale neproměnil ji. Těch pár střel, které jsme vyslali směrem na branku, nemohlo vést k úspěchu.

Zmínil jste špatný výkon středové řady. kdo vás konkrétně zklamal?

Bergra táhl sval, ale na trávníku jsme ho nechávali kvůli standardkám. Pár jich kopal, ale nic z toho nebylo. Kucka byl nebezpečný v první půli, po změně stran vypadl z role a nebyl vidět.

Proč jste se nepokusili o změnu hry, třeba nakopávání míčů?

Chtěli jsme soupeře překonat kombinační hrou, ale to se nám nedařilo, dobře bránil. Na to, abychom přešli k nakopávání míčů, nemáme v útoku vhodné hráče. Snažili jsme se proto být trpěliví, ale dnes to bohužel k výsledku nevedlo. Přesto jsme si měli s Jihočechy prosadit.

Nezdá se vám málo, hrát doma proti zachraňujícímu se týmu na jednoho útočníka?

Kulič měl Holendu doplňovat, být u něho blíž. Když to plnil, vytvářeli jsme si prostor, ale jak už jsem řekl, nedostali jsme se k zakončení. Nakonec jsme na hřišti měli tři útočníky a nebylo to nic platné. Když nedostanou přihrávku, je to špatné.

Co vás teď jako kouče nejvíc trápí?

Přechodová fáze, ofenziva. Obrana si v Olomouci i proti Jihočechům počínala dobře.

Jak to budete řešit?

Do mužstva se musejí zapracovat noví hráči. To chce určitý čas. Jsem přesvědčený, že potvrdí správnost naší cesty. Věřím, že se prosadíme už na Žižkově.

Jestliže Slavia v neděli večer vyhraje nad Bohemians nebude už prakticky rozhodnuto o titulu?

Zatím bych nepředbíhal. Zbývá dvanáct kol a už to první zamávalo s tabulkou.

Takže Sparta už Slavii nehoní?

My jsme ji ani nehonili. Soustředíme se na sebe, jdeme zápas od zápasu. V lize zůstává naším cílem účast v předkole Ligy mistrů, tedy druhé místo.

Reklama

Související témata: