Hlavní obsah

Liberec - Příbram 1:0Kerič oslavil návrat do sestavy vítězným gólem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Kerić 1 : 0

LIBEREC

Poprvé v jarní sezóně nastoupil po vypršení disciplinárního trestu Andrej Kerič za Liberec a hned vítězným gólem rozhodl úvodní zápas 19. kola Gambrinus ligy s Příbramí. Díky tříbodovému zisku se severočeský celek dostal minimálně do neděle na druhé místo průběžné tabulky.

Článek

„Na utkání jsem byl hodně namotivovaný. Čekal jsem, že v něm asi nebude moc šancí a bude záležet na standardních situacích. A jsem rád, že po jedné z nich jsem skóroval. Naběhl jsem si na zadní tyč a povedlo se mi dobře vystřelit,“ líčil střelec Kerič.

„O vítězství jsme museli notně bojovat,“ pravil liberecký trenér Ladislav Škorpil, pro něhož to byl dvoustý odkoučovaný zápas v české první lize. „V první půli jsme se těžko dostávali do hry, což bylo dáno dílem připraveností soupeře, podmínkami i jakousi pomýlenou koncepcí našeho týmu. Ve druhé půli jsme chtěli vedení aspoň udržet, nedostat gól a ještě nějaký přidat,“ říkal kouč vítězů.

V úvodní čtvrthodině se hra odbývala většinou mezi šestnáctkami. Oba celky měly problémy s kombinací i rychlým přechodem do útoku. Poté se řítil do šance domácí Kerič, ale brankář Hruška stačil včas vyběhnout až na hranici pokutového území.

Kerič skóroval po rohovém kopu

Hosté se dostali před Zlámalovu branku až při hlavičce De Oliveiry. Ve 28. minuně zachraňoval před dotírajícím Keričem obránce Pleško. Z protiútoku mohl skórovat De Oliveira, ale po obranném zákroku Janů ve spolupráci s gólmanem z toho byl jen rohový kop. O chvíli později přišel klíčový moment zápasu. Liberečtí dobře zahráli roh, když míč doputoval od Dočkala až ke Keričovi, po jehož střele balón zaplul do sítě - 1:0.

Po pauze domácí přeskupili řady, Blažek šel ze zálohy na hrot místo Keriče. Hrušku prověřila Papouškova dělovka z dálky. Neujal se ani Dočkalův pokus. Příbramští se snažili něco v ofenzivě vymyslet, ale k důraznější koncovce se nedostali. Šest minut před koncem se ocitl v dobré možnosti domácí Blažek, který pálil vedle. A správný okamžik ke střele prováhal i střídající Radzinevičius.

„Z výsledku jsme hodně zklamaní, protože jsme předvedli slušný výkon. Ani po inkasovaném gólu jsme herně nepropadli, ale bylo složité najít cestu k ohrožení soupeřova brankáře,“ konstatoval trenér Středočechů Massimo Morales.

Slovan Liberec - 1. FK Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 35. Kerič. Rozhodčí: Kocián - Pelikán, Marek. ŽK: Nezmar, Gecov, Radzinevičius - Klesa, Šmejkal, J. Štochl. Diváci: 3805.
Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Janů - Blažek (85. Radzinevičius), Gecov, Dočkal, Papoušek (90. Dort) - Kerič, Nezmar (75. Smetana). Trenér: Škorpil.
Příbram: Hruška - Plašil, Müller, J. Štochl, Pleško - Klesa (72. Fantiš), Borek, Tarczal, Šmejkal (81. Brožík) - Huňa, De Oliveira (57. M. Štochl). Trenér: Morales.

Reklama

Související témata: