Hlavní obsah

Střihavka: Náš úspěch na Slavii by ligu zdramatizoval

Navázat na vydařené úseky ze zápasů v Brně a se Žižkovem by chtěli fotbalisté Baníku Ostrava v pondělní dohrávce Gambrinus ligy na hřišti pražské Slavie. Zatím se Baníku příliš nedaří, ale bývalý slávista David Střihavka věří v sílu svého týmu. "Rádi bychom byli první, kdo Slavii v nádherném Edenu porazí," řekl.

Článek

Máte velkou chuť ukázat trenéru Jarolímovi, že vám dal málo příležitostí a že jste měl na to hrát v útoku Slavie?

Ale on mi šanci dal a já jsem zpočátku hrával. Všechno jsem si pokazil tím, že jsem se zranil. Nic špatného vůči Slavii necítím. Momentálně jen velkou motivaci porazit ji, ale stejnou mají i moji spoluhráči z Baníku. Slavia ve svém novém nádherném Edenu ještě s nikým neprohrála a my bychom rádi byli první, kdo ji tam porazí.

V posledních dvou ligových utkáních ale Baník nevstřelil branku a velký díl kritiky patří vám útočníkům. Cítíte velký tlak?

Tlak vyvíjejí média. Po druhém jarním kole je určitě předčasné říkat, že jsme nenahradili Svěrkoše. Poctivě trénuji, do každého utkání jdu se stejně velkou touhou dát gól. Nezbývá než věřit, že to brzy přijde. Musíme navázat na vydařené úseky z prvních dvou zápasů v Brně a se Žižkovem, odehrát tak celých devadesát minut a vstřelit nějaké góly.

Svěrkoš není jen střelcem, ale také vynikajícím nahrávačem. Jeho přihrávky prostě musejí chybět.

Venca byl v naší lize výjimečný hráč. Teď to potvrzuje ve Francii. Chybí i Tomáš Galásek. Ale oba jsou pryč a je tu nový mančaft s jinými hráči, kteří musejí novou situaci zvládnout.

Opravdu věříte, že obrat ve výkonech předvedete už v Edenu?

Kdybych nevěřil, tak tam nemusím jet. Pokud uspějeme, ligu zdramatizujeme, protože je velice vyrovnaná. Jen tak se totiž mohlo stát, že ze dvou utkání jsme získali jenom bod, a přesto si v tabulce polepšili.

Reklama

Související témata: