Hlavní obsah

VIDEO: Začátek, roh a gól - Sparta vstupné nevrací, rozstřílela Brno

PRAHA

Nedáme-li gól, vrátíme divákům vstupné. Tato výzva před dohrávkou 20. ligového kola se fotbalové Spartě vyplatila. Kladrubský otevřel skóre hned v první minutě zápasu a Letenští nakonec Brno rozstříleli 4:0. Další góly přidali Holenda, Wilfried a Hubník. Sparta se tak vrátila na druhou příčku tabulky, na vedoucí Slavii ztrácí deset bodů.

Článek

Jenom 53 sekund se letenský pokladník strachoval, že by po duelu s Brnem mohl vracet divákům vstupné. Přesně tolik času trvalo, než Sparta otevřela skóre. Rozhodčí zahájil zápas, domácí vybojovali roh, Zeman ho rozehrál a důrazný Kladrubský ještě před koncem první odehrané minuty propasíroval míč za Lejsalova záda.

Pro Brno hrající bez zraněného kapitána Trousila měl bleskově inkasovaný gól neblahé následky. Jenom pár minut bylo schopné situaci ustát, Heinz stačil aspoň zdálky ohrozit Blažka. Potom však přišla fáze, kdy prakticky každý nebezpečný útok Pražanů skončil gólem.

Lejsalovo utrpení pokračovalo ve 22. minutě, když si Holenda hlavou smlsnul na Žofčákově centru. Třetí gól ilustroval pohodu obou útočníků, Holendovu přihrávku střelou k tyči zužitkoval Wilfried. To však ještě pořád nebylo všechno. O chvíli později si na Žofčákův přímý kop naskočil Hubník a hlavou přidal čtvrtou branku. A to ještě před přestávkou dvě velké šance nevyužil Holenda.

Jenom poločas se trenér Beránek vydržel dívat, jak se někteří brněnští hráči na trávníku poflakují. O přestávce nechal v kabině exreprezentanta Heinze i Střeštíka a místo nich nasadil mladíky Schneidra se Šuralem. Sparta už neměla takový gólový apetit jako v první půli. Pospěcha pustila do šance, ale jinak bez vážnějších problémů těžila z velkého náskoku a hlídala si ho.

Míč za Lejsalova záda dostala i popáté, rozhodčí však teč Kladrubského chybně posoudili jako ofsajd a gól neuznali. Brňané měli i tak zápasu plné zuby a už jen čekali, kdy jejich utrpení skončí.

Sparta Praha - 1. FC Brno 4:0 (4:0)
Branky: 1. Kladrubský, 22. Holenda, 26. Wilfried, 29. Hubník. Rozhodčí: Franěk - Lhoták, Peřina. ŽK: Holenda. Diváci: 10 291.
Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, Hubník, Pamič - Žofčák (87. Jeslínek), Kucka (78. Vacek), Kladrubský, Zeman (67.Matušovič) - Holenda, Wilfried. Trenér Jozef Chovanec.
Brno: Lejsal - Kuncl, Dvorník, Živný, Švejnoha - Heinz (46. Šural), Kalivoda, Mareček, Střeštík (46. Schneider) - T. Došek, Pospěch (75. Rabušic). Trenér Miroslav Beránek.

Reklama

Související témata: