Hlavní obsah

Nejsem Necid, brání se nový slávistický žolík Pekhart

PRAHA

Celou sezónu si fotbalisté Slavie mohou libovat, jak je dobré míti svého Tomáše. Na podzim Necida, který nasázel jedenáct gólů a v zimě odešel do Ruska. Na jaře zase Pekharta, jenž se postaral o vítězné trefy v Jablonci i v neděli doma se Zlínem. Po návratu z Anglie se v Edenu rychle rozkoukal a vydal se v Necidových stopách.

Článek

Já těm Angličanům ukážu, co ve mně je! Předsevzetí, s nímž v zimě přišel hostovat z Tottenhamu do Slavie, se mu daří rychle naplňovat. Zpočátku sbíral útočník Tomáš Pekhart v lize jen minuty. V Jablonci se však jako opravdový žolík postaral o vítězný gól a proti Zlínu už vyběhl v základní sestavě. Jediným gólem v utkání znovu zajistil červenobílým výhru...

„Jsem rád, že po utkání v Jablonci jsem dostal důvěru od začátku a zase se mi podařilo vystřelit nám tři body. Tím spíš, že se nám nepodařilo zápas včas rozhodnout a o výsledek jsme se strachovali až do konce,“ usmíval se devatenáctiletý hrdina.

Jeho předchůdce a vrstevník to už dotáhl až do reprezentace. Pekhart ovšem není právě nadšený, že by měl v Edenu hrát s visačkou ‚Necid číslo dvě‘. „Jsem s Tomášem dobrý kamarád, ale nechci se s ním srovnávat. Slavia teď má prostě Pekharta,“ brání se.

Oba Tomášové jsou mladé a mimořádně talentované pušky. Navíc dobře rostlé, takže kouč Jarolím může s Pekhartem v sestavě používat stejné taktické šablony jako dříve s Necidem. „Ano, jsou to podobné typy. Ani já je ovšem nechci srovnávat. Góly samozřejmě umějí dávat oba dva,“ pochvaluje si Karel Jarolím.

Kouč, který s oblibou říká, že nejraději používá metodu ‚bič a bič‘, si dává dobrý pozor, aby mladíka nepřechválil. „Se Zlínem se nám nedařilo proměňovat šance. Ani Pekhartův výkon nebyl kdovíjaký. Věřím, že má snahu na sobě pracovat. Uvidíme, jak je ctižádostivý,“ drží trenér mladíka zkrátka.

Reklama

Související témata: