Hlavní obsah

Vošahlík porazil v duelu příbramských talentů Fantiše

PRAHA

Šestnáctiletý Antonín Fantiš mohl být hrdinou utkání na Strahově. Příbramský útočník však dvakrát ztroskotal na brankáři Belaňovi. Rozhodl tedy jiný mladík, dvacetiletý Jan Vošahlík. Bohemians Praha tak zajistil tři body fotbalista, který se naučil kopat v Příbrami a dodnes tam bydlí...

Článek

Má za sebou stáž v Celtiku Glasgow, skauti renomovaných evropských klubů ho mají stále pod kontrolou. Na Strahově ho údajně sledovali zástupci Machesteru City, nechyběl ani skaut Chelsea Jan Říčka. A příbramský mladíček Antonín Fantiš byl vidět, dostal se do dvou velkých šancí.

„Škoda, alespoň jednu z nich jsem měl proměnit. Potom jsme dostali gól z ofsajdu a bylo to,“ litoval Fantiš, který si zvyká na to, že je bedlivě sledován. „Na hřišti skauty nevnímám. Chci hrát co nejlépe a bude záležet na mém manažerovi, trenérovi i šéfovi příbramského klubu Starkovi, co bude dál. Ale pokud bych ještě dva roky zůstal v české lize, vadit mi to nebude,“ dodával.

Příbram se momentálně musí obejít bez služeb zraněného kapitána a kanonýra Daniela Huni. „Na to, že naším nejlepším hráčem je šestnáctiletý kluk, si nevedeme v lize zle,“ vtipkoval italský kouč Massimo Morales. „Fantiš je veliký talent českého fotbalu. Mentálně je silný, nemusím ho uměle držet při zemi. Má největší fotbalovou kvalitu ze všech našich hráčů. Proto je tak dobrý, že na to prostě má hlavu,“ chválil Morales.

V Příbrami vyrostl také další talent, Jan Vošahlík. Ten ovšem své „krajany“ dokonale potopil, dal jim jediný gól Bohemians. „V Příbrami jsme se narodil, mám tam rodiče, naučil jsem se tam hrát fotbal a dodnes tam bydlím... Rád proti klukům hraji,“ líčil po utkání. „Na podzim jsem dal v lize jeden gól, teď na jaře první. Důležité je, že podle mě už jsme zachránění,“ poukázal Vošahlík.

Reklama