Hlavní obsah

Chovanec: Do Edenu bychom stejně s čistou hlavou nejeli

Jsou druzí v tabulce a žádná sláva to není. Titul ztratili fotbalisté Sparty už na podzim a na jaře mají co dělat, aby se udrželi alespoň na příčce za vedoucí Slavií. Remízou s Libercem přišli o další body, díky nimž mohli konkurentům odskočit. Trenér Jozef Chovanec má starostí víc než dost. Již v příštím ligovém kole navíc jeho chlapce čeká zápas nejtěžší. Derby v Edenu.

Článek

Postavení svého týmu vzhledem k obhájci titulu na jaře zásadně nekomentujete. Ale přesto, nemáte pocit, že to má Slavia na cestě za titulem až příliš lehké?

V naší lize nemá nikdo nic lehké, ani Slavia. Musí si to odpracovat.

Slavia sice prohrála v Olomouci, jenže vy jste vzápětí doma ztratili remízou s Libercem. Propásli jste šanci upevnit si aspoň druhé místo.

Jsme realisté. Budujeme nový tým, hrajeme s pěti novými hráči. Nic nevykřikujeme do světa. Makáme a uvidíme, co nám to v konečném účtování přinese. Řekli jsme, že chceme skončit minimálně druzí - a pořád jsme ve hře.

Jenže v příštím kole nastoupíte na Slavii. Hráči litují, že v případě výhry nad Libercem mohli jet do Edenu s čistou hlavou...

Tak na Slavii bychom tak jako tak s čistou hlavou nejeli. Na to je derby až příliš výjimečné. Program máme navíc nabitý, ve čtvrtek nás čeká ještě pohár s Plzní, až v pondělí je derby. Týká se to také dalších týmů z popředí, Slavie a Liberce. Kdo chce být vysoko, musí tomu něco obětovat.

Neříkejte, že jste Slavii po její porážce v Olomouci nechtěli aspoň trochu znervóznit.

Jak říkám, nejdřív máme Plzeň, až potom Slavii. Mrzí mě, že se nám vykartoval Kušnír. To je zatím jediné, na co teď v souvislosti s derby myslím.

Poslední tři ročníky Poháru ČMFS jste vyhráli. Zase půjdete do čtvrtfinále s nejsilnější sestavou, žádné šetření na ligu?

Den po zápase s Libercem zjistíme, jak na tom jsme, už teď jsme nějaké zdravotní komplikace měli. Jinak ale znovu postavíme hráče, kteří si to podle výkonnosti nejvíc zaslouží.

Reklama

Související témata: