Hlavní obsah

Horvátha by na Letné překvapil snad jen mladík Kadlec

PRAHA

Letenští versus Horváth, díl druhý. Pouze kanonáda Viktorie se Zlínem a derby narušily trilogii zápasů mezi fotbalisty Sparty a Plzně. Během třinácti dnů se utkají třikrát. Minulý čtvrtek v Praze ve čtvrtfinále poháru (0:0), v sobotu znovu na Letné v lize a příští středu v pohárové odvetě ve Štruncových sadech. Slušná dávka i pro plzeňského kapitána, exsparťana Pavla Horvátha.

Článek

Vyhrál se Spartou double, jenže loni v létě ho odkopla. Ačkoliv to na sobě nedává znát, má Pavel Horváth ve vzájemném trojutkání o motivaci postaráno. „Když jsem se minulý týden na Letnou poprvé vrátil jako soupeř, nic zvláštního jsem necítil,“ tvrdí plzeňský kapitán.

Všední duely to však pro něj rozhodně nejsou. „Normální zápas to není, na Spartě se hraje jen jeden ligový zápas za sezónu. Pro nás všechny to bude moc zajímavé,“ říká před sobotním utkáním číslo dvě. „Ať je to jak chce, Sparta přes zimu posílila a chce hrát o čelo tabulky. Věřím, že jsme schopni ji potrápit a v poháru pak dokonce vyřadit,“ doufá Horváth.

Aby si také netroufal, když Viktorka byla v prvním pohárovém duelu tvořivějším a nebezpečnějším mužstvem. „Však také remízu 0:0 neberu jako dobrý výsledek. Měli jsme vyhrát. Kdybychom odjížděli s výhrou 1:0, bylo by to spravedlivé. Bohužel se nám nepodařilo dát gól, doufám, že toho nebudeme v odvetě litovat.“

Viktoria je v pohodě, Sparta se trápí

Kromě Horvátha obléká plzeňský dres spousta dalších bývalých sparťanů, Kolář, Limberský, Rezek a spol. Už tak se hráči těžko mohou něčím překvapit, navíc když spolu budou hrát třikrát... „Je to tak. Známe se dokonale, k žádnému velkému překvapení by nemělo dojít. Jedinou výjimkou by snad mohl být mladý Kadlec, kterého nikdo z nás pořádně hrát neviděl. Jinak všechny kluky ve Spartě znám, stejně tak oni nás,“ souhlasí kapitán.

V jednom se notoričtí soupeři posledních dnů liší. Zatímco Sparta se po nadějném startu jara v posledních týdnech už zase trápí, Plzeň vyhrála 4:1 v Ostravě a pak rozmetala Zlín 5:0. „Jsme v pohodě, takže po velikonočním volnu jsme se mohli s chutí vrhnout do další práce,“ potvrzuje Horváth.

Pražané vědí, že se musejí mít na pozoru. Výkon z prvního pohárového duelu by už podruhé na Viktorii asi nestačil. „Chceme být aktivnější a Plzeň přehrát,“ uvědomuje si trenér Jozef Chovanec, že jeho tým se musí rapidně zlepšit.

Reklama

Související témata: