Hlavní obsah

Lítáme jako na houpačce, zlobil se po výhře nad Slavií kladenský Drsek

KLADNO

Porazil Brno, po dvou týdnech vyřídil i Slavii. Suverenitou, kterou uprostřed kladenské obrany deptal ofenzívu Pražanů, gólem, jenž Vaniakovi vstřelil a jímž načal slávistický zmar v pondělním televizním epilogu 24. kola fotbalové ligy. Může se někdo divit, že Kladno si nemůže návrat zkušeného Pavla Drska z toulek cizinou vynachválit?

Článek

Na Letné aby si drbali hlavu. Loni v létě s angažováním Drska koketovali, nakonec se ale jeho služeb zřekli, neboť zkušený obránce končící angažmá v druholigové bundesligové Bochumi odmítl nastoupit k testovacím utkáním bez řádné pojistné smlouvy.

Po nepovedené půlroční řecké štaci zakotvil na půl roku v Kladně a táhne ho za ligovou záchranou. Tím, že vyztužil na podzim tolik děravou defenzivu, tím, že dává góly ale také. „Zatím jsem tady do léta a pak se uvidí. Na jednání o dalším angažmá v Německu je brzy, takže budoucnost zatím neřeším. Prioritou je teď ligová záchrana Kladna,“ tváří se nejzkušenější muž kladenského kádru navenek nezúčastněně.

Jarní kladenské martyrium ho však vytáčí. A hodně. „Lítáme jako na houpačce. V jednom zápase zahrajeme, takže porazíme Brno a teď třeba Slavii, v dalším propadneme, jako se nám to stalo v Českých Budějovicích. Je vidět, že přílišný klid nám nesvědčí,“ narážel Drsek na osmibodový náskok, který Kladno nad čarou ponoru má a jenž ho ukolébává.

„Když vyhrála Viktorka a Zlín, na čemž nevidím nic nenormálního, protože jednou už i mančafty pod námi vyhrát musely, zabrali jsme také. Slavia není soupeřem, kterého bychom byli schopni porážet, ale jednou jsme ho porazit mohli, což se povedlo,“ kvitoval Drsek důležitý tříbodový zisk otvírající brány Kladnu k ligovému přežití.

Ze svého gólu ale vědu nedělal. „Konečně mně to proti Slavii vyšlo. Naposledy jsem proti ní hrál před čtrnácti lety ještě v dresu v Blšan a byl jsem tehdy vyloučen. Teď jsem se pomstil, protože jedna ze tří hlaviček mně vyšla a do brány spadla. Nejde ale o to, kdo dává góly, protože podstatné jsou body,“ odmítal komplimenty, jimiž byl po výhře nad Pražany zahrnován.

Klid má špatný vliv

„Musíme hrát a bodovat dál, klid má na nás špatný vliv,“ varoval spoluhráče.

Středočeši si sice udrželi osmibodový náskok před patnáctou Viktorií Žižkov, vyhráno ale ještě nemají. Zvláště proto, že už v příštím kole se představí na jejím hřišti.

„Budě to ještě těžší než proti Slavii, která přijela s tím, že chce hrát fotbal. Na Žižkově se bude bojovat, ale jestliže bitvu zvládneme a tři body z Prahy odvezeme, máme na devětadevadesát procent vyhráno. S jedenácti body k dobru bychom měli posledních pět kole přežít,“ věří Drsek, že fotbalovému Kladnu dopomůže k záchraně a teprve pak bude začne spekulovat, kde zakotví na příští štaci.

Reklama

Související témata: