Hlavní obsah

Trenér Hapal v Mladé Boleslavi skončil, na scénu se vrací Uhrin

MLADÁ BOLESLAV

Trenér fotbalistů Mladé Boleslavi Pavel Hapal doplatil na špatné výsledky v jarní části ligy. Vedení klubu jej v pondělí odvolalo a na jeho místo dosadilo staronového kouče Dušana Uhrina mladšího. Ten dovedl Mladou Boleslav v sezóně 2005/06 na druhé místo.

Článek

"Když jsme se začali odchylovat od našeho cíle, jímž je účast v evropských pohárech, museli jsme situaci řešit,“ vysvětlil trenérskou rošádu generální ředitel klubu Jaromír Šeterle.

„Nedělní večerní televizní utkání s Libercem, v němž  jsme 1:4 prohráli, pro nás dopadlo katastrofálně. Výsledkem i hrou, kterou jsme předvedli. Ještě po zápase jednalo představenstvo klubu a rozhodlo, že se mužstva od pondělí ujme Dušan Uhrin,“ nechal se slyšet generální ředitel Mladé Boleslavi Jaromír Šeterle. "Hapalova práce měla na tým jistě i pozitivní efekt, nicméně jsme se slušně rozloučili,“ dodal Šeterle.

Středočeši v jarní části doplatili hlavně na nepovedené zápasy před vlastními diváky, v nichž svěřenci kouče Hapala vyhráli jen jednou. Ve 24. kole porazili Teplice nejtěsnějším rozdílem 1:0. Tým, který po podzimu okupoval druhou příčku tabulky a spolu se Slavií byl pasován na jednoho z nejvážnějších adeptů na titul, teď figuruje na pátém místě s dvoubodovou ztrátou na druhou Spartu.

Uhrin chce znovu do Evropy

„Bylo to hodně narychlo, nakonec jsme  se ale v neděli pozdě v noci dohodli. Prožil jsem v Mladé Boleslavi dva roky, na něž se nedá zapomenout. Proto jsem rád, že mohu trénovat tam, kde už jsem působil. Těší mě, že jsem se po roce a půl stráveném v Temešváru a po půl roce v Kluži opět vrátil do české ligy. Snad se nám ještě podaří dostat se na příčky zaručující start v evropských pohárech. Proto jsem vlastně přišel,“ řekl staronový trenér Středočechů Dušan Uhrin mladší.

Odvolaný kouč Pavel Hapal přišel do Mladé Boleslavi před sezónou ze slovenské Nitry, kterou dovedl ke třetímu místu v lize, což představovalo nejlepší úspěch klubu v samostatné slovenské lize. Na lavičce Středočechů seděl v letošním ročníku v šestadvaceti zápasech a získal s nimi dvaačtyřicet bodů.

Předčasně ukončená trenérská angažmá v letošní ligové sezóně:
KlubVýměnaZápasy/body
Č.BudějoviceKmoch - Tobiáš4 / 1
ŽižkovGriga - Csaplár5 / 3
ZlínMazura - Levý7 / 5
SpartaLavička - Chovanec9 / 17
PlzeňŠilhavý - Vrba9 / 8
BrnoUličný - Beránek11 / 16
ŽižkovCsaplár - Ščasný7 / 4
ZlínLevý - Minář5 / 1
OstravaVečeřa - Lička24 / 35
PříbramMorales - Čuhel, Ryba26 / 25
Ml. BoleslavHapal - Uhrin mladší26 /42

Reklama

Související témata: