Hlavní obsah

VIDEO: Šestnáctiletý žolík Kadlec spasil Spartu, porazila Baník 1:0

PRAHA/OSTRAVA

Na Letnou přijel nejslabší Baník za poslední léta. Ani to však fotbalistům Sparty v pondělní dohrávce 26. kola Gambrinus ligy dlouho nestačilo. Na hřiště musel přijít šestnáctiletý Václav Kadlec, aby je spasil. Díky jeho gólu nakonec porazili Ostravu 1:0. Letenští se tak přiblížili na pět bodů za vedoucí Slavii a před třetím Libercem mají náskok tři body.

Článek

Duel s rozklíženým Baníkem měl ukázat, jak na tom Sparta v závěrečné fázi sezóny je. V případě vítězství se mohla přiblížit na pět bodů k vedoucí Slavii. Víc se však musela ohlížet za sebe, protože Liberec se na ni po víkendu dotáhl a Olomouc ztrácela jen jeden bod.

Copak o to, na Ostravě bylo od úvodních minut patrné, jak ji jarní kalvárie poznamenala. Letenským to však moc platné nebylo, jenom demonstrovali, jak těžko dávají góly. Kulič měl tutovku již v 8. minutě, ale napálil jen gólmana. Stejně tak Buček uhranul také Žofčáka a Zemana, jejichž šance byly rovněž víc než nadějné. Baník odpověděl příležitostmi Zehera, který nejdřív trefil bránícího Hubníka a podruhé se ukopl.

Baníku tak nezbývalo, než se spoléhat na svoji nejistou obranu. Odolával dál, protože Žofčák v další tutovce nedokázal ani vystřelit... Zeman pálil zdálky ostře, ale vedle. A když pak Kušnír vystřelil do mraků, z tribun se nesl nespokojený pískot.

Utrpení diváků pokračovalo také po přestávce. Ideální šanci měl Kucka, jenže ani jarní letenský spasitel se mezi tři tyče netrefil. Naprosto stejně si vedl také ostravský Zeher, a tak bezgólový zmar pokračoval. Trenéři museli reagovat, na hřiště nejdřív přišel ostravský střelec Střihavka a hned po něm letenský kapitán Berger, který se zotavuje po zranění.

Už se zdálo, že festival nepřesností gól nepřinese. Našel se ale šestnáctiletý žolík. Letenský supertalent Václav Kadlec v 83. minutě po velkém závaru konečně dotlačil míč do sítě - těsně předtím trefil Vacek tyč Bučkovy branky. Kadlec byl tou dobou na hřišti teprve sedm minut...

Program 26. kola fotbalové ligy
Zlín - Bohemians 2:0on-line
Žižkov - České Budějovice 2:1on-line
Olomouc - Teplice 2:1 (1:0)on-line
Kladno - Příbram 1:0 (1:0)on-line
Jablonec - Plzeň 3:0 (1:0)on-line
Brno - Slavia 1:0 (1:0)on-line
Mladá Boleslav - Liberec  1:4 (1:1)on-line
Sparta - Ostrava 1:0 (0:0)on-line
Branka: 83. V. Kadlec. Rozhodčí: Franěk - Kordula, E. Marek. ŽK: Tchuř (Ostrava). Diváci: 8203.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák (63. Berger), Kucka, Vacek, Zeman (80. Sergio) - Kulič (76. Kadlec), Holenda. Trenér: Chovanec.
Ostrava: Buček - Zawada (84. Otepka), Neuwirth, Pavlík, Tchuř - Rajtoral (69. Vácha), T. Marek, M. Lička, Mičola (61. Střihavka) - Lukeš - Zeher. Trenér: V. Lička.

Reklama

Související témata: