Hlavní obsah

Liberecký střelec Blažek dal první gól hlavou v životě

Tři góly ve dvou zápasech. Taková je střelecká vizitka libereckého útočníka Jana Blažka, který v roli střídajícího hráče skóroval v Mladé Boleslav a dokonce dvakrát do sítě Viktorie Žižkov. Díky dvěma Blažkovým trefám zdolali Severočeši pražský tým 2:1.

Článek

Jaké jste dostal pokyny od trenérů před nástupem na hřiště v duelu s pražským soupeřem?

Bylo to hrozně rychlé. Rozcvičoval jsem se zrovna v době, kdy jsme dostali gól. A bylo mi jasné, že půjdu na plochu za nepříznivého stavu. Trenér Škorpil mě upozorňoval, abych chodil na standardky. A asistent Nečas tvrdil, že to bude můj zápas a že ho rozhodnu. Jsem rád, že to tak dopadlo. Vítězství jsme doslova vybojovali. Do pětapadesáté minuty se nám moc nedařilo, ale závěr vyšel.

Jak si ceníte svých tref?

Vážím si každého gólu, ať je to proti Slavii nebo Žižkovu. Ale těší mě, že jsem v sobotu dal svůj první gól hlavou v životě, když jsem vyrovnával na 1:1.

A jak jste viděl ten druhý zásah v nastavení?

Dostal jsem výbornou kolmou přihrávku od Míry Holeňáka. Převzal jsem si míč do pohybu a chtěl jsem vystřelit. Míč mi ale najednou utekl. Všiml jsem si, že Pavel Besta jde do skluzu. Balón jsem ještě zasekl a vystřelil jsem na zadní tyč a padlo to tam.

n Řekl jste si konečně o základní sestavu?

V Liberci je obrovská konkurence v útoku. V jednu chvíli se střelecky dařilo Andreji Keričovi. V Boleslavi zářil Honza Nezmar. Snažím se je doplňovat a být mužstvu něco platný.

Troufáte si bojovat ještě o druhé místo tabulky?

Po podzimu jsme byli pátí a na nejvyšší příčky jsme vůbec nepomýšleli. Pravdou ale je, že usilujeme o evropské poháry. Doufám, že to nedopadne jako před dvěma lety, kdy jsme hráli ještě v posledním kole o titul a skončili jsme čtvrtí. Chceme v závěrečných třech kolech získat devět bodů a skončit co nejvýše.

Reklama

Související témata: