Hlavní obsah

Po noci oslav si fotbalisté Slavie střihli trénink

Jan KrůtaPrávo

Úterý, krátce po jedenácté hodině. Je to sice k nevíře, ale na stadiónu fotbalistů Slavie není den po zisku titulu pusto a prázdno. Trenér Karel Jarolím dostál svého slibu a svým svěřencům naordinoval trénink. „Aspoň jsme ty oslavy na čerstvém vzduchu líp vstřebali. Odpoledne máme volno, tak to spánkové manko můžeme dohnat,“ říkal trenérův synovec Marek Jarolím.

Článek

Hráči vyrazili na vedlejší tréninkové hřiště pod vedením asistentů. Nikdo nereptal, nikdo se nemotal, nálada byla pohodová. Nebyl to těžký trénink. Spíš protažení, bago a konec. Žádné sprinty, žádná střelba.

Trenéra vítala stovka fanoušků

Hlavní kouč dorazil na tréninkové hřiště asi dvacet minut po hráčích. A hned sklidil obrovský aplaus věrných fanoušků, kterých za týmem dorazila asi stovka. „Vy jste to vzali vážně?“, ptal se jich s úsměvem trenér, který příznivce na trénink sám pozval ještě v pondělí. A hned se s týmem aktivně zapojil do baga. Za chvíli jeho jméno vyvolávali i slávističtí žáčci, kteří trénovali na jiném hřišti, ale během chvíle se všichni nahrnuli k plotu. Jarolím je pozdravil mávnutím ruky a všem přítomným fanouškům zatleskal.

„Byla to pohodička,“ glosoval zhruba hodinový pobyt na pažitu Marek Jarolím. Někteří z hráčů šli na trénink rovnou z oslav, pár se jich šlo na chvilku prospat domů. Mužstvo slavilo v restauraci Svatého Václava v centru Prahy, pak se hráči rozptýlili do jiných barů. „Dobře jsme pojedli, popili. Životospráva dostala na frak, ale při takové oslavě to snad jinak nejde. V sezóně na to není čas, jednou si to dovolit můžeme,“ přiznal Marek Jarolím.

Pilo se hlavně pivo, k jídlu byly nejrozmanitější lahůdky. Grilovaná kuřata, pečená kolena. „Vůbec jsem nespal, ale při tom bagu jsem se cítil úplně v klidu,“ přiznal slovenský záložník či obránce Dušan Švento. „Zůstal jsem u piva, parádně jsme si to užili,“ prozradil. „Ve středu je volno, tak ty oslavy nějak rozdýcháme... A ve čtvrtek začínáme makat. Sezónu teď rozhodně nevypustíme,“ dodal.

Hráči si mohli dovolit porušit životosprávu, nikdo je nehlídal. Trenéři s vedením totiž slavili v průhonické restauraci U Slepiček. „Usínalo se mi dobře,“ glosoval to Karel Jarolím, nejúspěšnější trenér Slavie za poslední roky.

Reklama

Související témata: