Hlavní obsah

Bohemians 1905 v průtrži mračen prohráli druhý zápas v Rakousku

KÖSTCHACH

Druhou prohru v poměru 0:2 utrpěli na soustředění v Rakousku fotbalisté Bohemians 1905. Nováček nejvyšší soutěže po páteční porážce od Steauy Bukurešť v neděli nestačil na slovinský tým Nafta Lendava. Na duelu v městečku Kötschach se výrazně podepsala průtrž mračen, která odložila začátek druhého poločasu.

Článek

"Bylo to nepříjemné, ale horší pro mě byl obraz naší hry. Bylo štěstí, že do nikoho na hřišti neudeřil blesk, ale mě hrozilo, že mě trefí šlak při pohledu na hráče," řekl po utkání ČTK trenér Pavel Hoftych. "Hráli jsme blbě, když svítilo sluníčko, a pokračovalo to, když začala průtrž. Takže se nemáme na co vymlouvat. Bylo to celkově špatné," zlobil se stoper Marek Nikl.

Zatímco v pátek "klokani" podlehli věhlasné Steauě, ale Hoftych měl z přestavení mužstva dobrý dojem, dnes nevycházel z údivu. "Soupeř nás přehrával, úplně jednoduchými kombinacemi se přes nás dostávali. Ale i tak to pro nás je dobrá škola. Je lepší, když na chyby přijdeme v této fázi přípravy, když je ještě čas je odstranit," poznamenal Hoftych.

Bohemians nastoupili bez opor

Na výkonku Pražanů se zřejmě podepsalo i to, že nastoupili v kombinované sestavě bez klíčových opor. Odpočíval brankář Sňozík, nehráli ani stoper Lukáš, defenzivní univerzál Jindřišek, bek Rychlík a nové ofenzivní posily Štohanzl se Zelenkou. "Chtěli jsme dát šanci i dalším klukům. Nebyli jsme kompletní a samozřejmě to také hrálo roli," uvedl Hoftych. Jeho tým dvakrát pokořil útočník Vasiljev. Nejprve zakončil rychlý brejk, krátce po změně stran zpečetil výhru sedmého týmu slovinské ligy, který ve středu prověří i pražskou Spartu, z penalty.

Když skóroval podruhé, nad údolím v Kötschachu se už přeháněla velká bouřka. Nad hřištěm dlouho křižovaly blesky a skrápěl jej vydatný liják. Přesto rozhodčí po desetiminutovém čekání po přestávce rozhodl o pokračování duelu.

"Byli jsme také pro, chtěli jsme ten zápas dohrát stůj co stůj, když už byl domluvený dlouho dopředu. Snad to nebylo nebezpečné," řekl Hoftych, který marně vzpomínal, kdy koučoval nebo hrál za podobných podmínek. Stejně jako Nikl. "Místní lidé jsou asi na podobné podmínky zvyklí, takže je asi jen tak něco nerozhodí. Snad by nás tam nevyhnali, kdyby mělo jít o život, i když to nad námi práskalo pěkně. Aspoň nás poprvé opláchl déšť a zchladili jsme se, když jsme tady zatím měli jen horko," dodal s úsměvem Nikl. Klokani budou v Kötschachu do čtvrtka, na zpáteční cestě do České republiky ještě sehrají jeden přípravný duel s maďarským Féhervárem.

Přípravné fotbalové utkání v Kötschachu v Rakousku:
Bohemians 1905 - Nafta Lendava (Slovin.) 0:2 (0:1)
Branky: 14. a 60. z pen. Vasiljev.
Sestava Bohemians 1905: Marek (46. Havránek) - Janek, Nikl, Pávek, Růžička - Bartek (70. Jungr), Adam, Dian (70. Šisler), Róth - Hartig (50. Nešpor), Strnad (80. Ibragimov). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata:
Nafta