Hlavní obsah

Brno posílí slovenský obránce Križko a veterán Dostálek

BRNO

Fotbalisty Brna posílí třiadvacetiletý stoper Juraj Križko, který přichází z Trenčína. V klubu podepsal tento 190 cm vysoký zadák smlouvu na tři roky s opcí a měl by v úvodu sezóny vyřešit problémy při dlouhodobém zranění obránce Jana Trousila. Nečekanou posilou bude s největší pravděpodobností i pětatřicetiletý Richard Dostálek, jenž je hráčem třetiligové Líšně a na jaře hostoval ve Zlíně.

Článek

Trenér Miroslav Beránek postrádá defenzivní záložníky, protože Schneider, Huška i Večeřa jsou zranění a Mareček bude během podzimu zřejmě chybět kvůli účasti na mistrovství světa dvacetiletých.

"Kvůli marodce momentálně nemáme náhradu za Lukáše Marečka, takže jsme oslovili Ríšu," uvedl Beránek na klubovém webu. Dostálka zná dobře z působení v pražské Slavii, kde odchovanec Jarošova nastupoval právě na místě defenzivního záložníka. "Jsme už vlastně domluveni, chybí jen formality. V současné době trápí Dostálka menší zdravotní problémy, do přípravy se připojí nejdříve až příští týden," dodal Beránek.

Križko odehrál v nejvyšší slovenské soutěži v dresu Trenčína 33 zápasů. Před rokem ale tým sestoupil a uplynulou sezonu odehrál ve druhé lize. Boj o návrat se Trenčínu nevydařil, neboť skončil druhý s jednobodovou ztrátou na postupující Inter Bratislava. Loni ve druhé lize odehrál Križko prvních sedm zápasů na hrotu útoku a teprve zbývajících 23 na místě stopera. O jeho služby se ucházel i Spartak Trnava.

S brněnským týmem trénuje také třiadvacetiletý chorvatský brankář Igor Luketič, který si připsal čtyři starty za reprezentační jednadvacítku. Na jeho případné angažmá bude mít vliv i to, jak dopadne situace s Martinem Lejsalem. Ten byl v posledních dnech na kempu v Anglii, odkud si jej na testy vyžádal Feyenoord Rotterdam.

Reklama

Související témata: