Hlavní obsah

V golfovém souboji fotbalových koučů vyhrál Straka nad Haškem

MLADÁ BOLESLAV

Jedenáct dnů před startem fotbalové ligy se její účastníci poměřili na golfovém hřišti. V Mladé Boleslavi se v různých kategoriích představila plejáda aktivních i bývalých hráčů, funkcionářů, a také trenérů. Sledovaný souboj současného a bývalého reprezentačního kouče skončil lépe pro Františka Straku, který na dálku porazil svého nástupce Ivana Haška.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

František Straka na golfovém hřišti

Článek

Celkem Hašek sice zahrál o dvě rány méně, ale kvůli nižšímu handicapu byl ve výsledkové listině níže.

Do golfového areálu dorazilo téměř osmdesát lidí od fotbalu, kteří se umějí ohánět i golfovou holí. Například zlínský gólman Aleš Kořínek obešel hřiště s parem 72 pouze s jednu ranou navíc a posunul svůj handicap na 2,0. Ani to mu ale v jeho kategorii nestačilo na stupně pro nejlepší. "Teď na to budeš mít dost času," slyšel Kořínek od protihráčů v narážce na pád Zlína do druhé ligy.

Zdá se však, že zlínským fotbalistům se v golfu začíná dařit - mezi nejlepší se protlačil i bývalý zlínský bek Vlastimil Vidlička, nyní hájící barvy Teplic, které na turnaji zastupovali i trenér Jiří Plíšek a Martin Klein. Ten v nejslabší kategorii dokonce dosáhl na třetí místo. Mezi golfovými zelenáči exceloval brankář Michal Vorel, nyní hrající v Mladé Boleslavi, který se během jediného turnaje dostal z handicapu 52 na 32, tedy mezi průměrné amatéry.

Trenér Straka se mohl radovat nejen z vítězství nad Haškem, ale i z toho, že by vylosován jako výherce jedné z cen a mohl si zapůjčit na určité období vířivku, jenže předčasným odjezdem o výhru přišel. Brzy po turnaji odjel za fotbalovými povinnostmi také Hašek, kterého proto až na cestě dostihla zpráva o rezignaci šéfa disciplinární komise Alexandra Károlyiho. Řada fotbalových činovníků se z toho po hře radovala skoro více než ze svých golfových výkonů.

Radost neměli pořadatelé pouze z toho, že stejně jako před rokem na turnaji nestartovali slávisté a sparťané. Slavia je na soustředění, Sparta se z něj vrátila v neděli večer a na poslední chvíli se omluvila.

Reklama