Hlavní obsah

VIDEO: Liga mistrů a obhajoba titulu - jasné cíle Slavie v nové sezóně

PRAHA

Cíle fotbalistů Slavie Praha jsou jasné. Obhájit ligový primát, probojovat se do milionářské Ligy mistrů a uspět v Ondrášovka Cupu. Novým kapitánem týmu se stal navrátilec Stanislav Vlček, který se vrátil po roce a půl do sešívaného dresu. Spolu s Vlčkem přišlo dalších osm nových hráčů, kteří mají týmu pomoci ke splnění cílů.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Trenér Slavie Praha Karel Jarolím (vlevo), generální ředitel klubu Petr Doležal (uprostřed) a předseda představenstva Tomáš Rosen

Článek

Jasně a bez zbytečných vytáček vysvětlil cíle Slavie předseda představenstva Tomáš Rosen. „Ty jsou jednoduché. V Gambrinus lize budeme usilovat o obhajobu prvního místa. V Lize mistrů se pokusíme postoupit do hlavní soutěže. Pokud bychom hráli Evropskou ligu, tak bychom chtěli udělat Slavii dobré jméno v Evropě,“ nechal se slyšet Rosen.

Sešívaní prošli během letní přestávky velkou obměnou kádru. Mužstvo loňského mistra opustilo celkem čtrnáct fotbalistů. Mezi nimi i zkušená obranná dvojice Erich Brabec, František Dřížďal. Do týmu naopak přišlo nových devět fotbalistů a dva byli do A týmu přeřazeni z rezervy.

„Spousta hráčů přišla a odešla. Novým bych rád popřál, aby se jim vyhýbala zranění a aby dobře reprezentovali Slavii,“ řekl trenér Karel Jarolím, jenž během letní přestávky odmítl místo reprezentačního trenéra. „Novým kapitánem týmu se stal Standa Vlček,“ řekl Jarolím na adresu navrátilce, který se společně s Matejem Krajčíkem a Zdeňkem Šenkeříkem vrátil pod Jarolímova křídla. Dalšími posilami Slavie jsou Vomáčka, Trubila, Hloušek, Čelůstka Naumov, Ragued a Ivanovič. Z rezervy přišli Tafat a Hanuš.

Našel jsem sebevědomější tým, říká Vlček

„Vrátil jsem se po roce a půl a vrátil jsem se nejen na nový stadión, ale i do nového, daleko sebevědomějšího mužstva. Věřím, že v dosažených úspěších budeme pokračovat dál. Věřím také, že celá kabina za stanovenými cíly půjde a že budeme dělat fanouškům radost,“ řekl staronový útočník Slavie Vlček. O diváky se pravděpodobně nebudou muset slávisté strachovat ani v příštím ligovém ročníku, v předprodeji bylo prodáno již 7 700 permanentních vstupenek.

Stejně jako kouč Jarolím, tak i Vladimír Šmicer odolal reprezentačnímu lákadlu. Nový předseda ČMFS Ivan Hašek vítězi Ligy mistrů s Liverpoolem nabízel židli manažera reprezentace. Šmicer se však rozhodl ještě rok zůstat ve Slavii a hrát. A Jarolím s ním počítá. „Pokud bude po zdravotní stránce v pořádku, bude mít své uplatnění,“ řekl kouč.

Ve spolupráci s pražským klubem bude i nadále pokračovat cestovní kancelář Canaria Travel, jejíž logo budou mít fotbalisté i v nadcházející sezóně na dresu. V evropských pohárech pak bude propagovat leteckou společnost Travel Service. Spolupráci prodloužila i společnost Umbro, která Slavii dodává míče a oblečení. Novým partnerem pro novou sezónu se stává Synot Tip.

Fotbalisté Slavie začnou svou sezónu v sobotu 25. července před vlastními diváky v zápase prvního kola Gambrinus ligy proti Mladé Boleslavi. Do evropských soutěží vstoupí Pražané 3. předkolem Ligy mistrů proti moldavskému Šeriffu Tiraspol 28., nebo 29. července na hřišti soupeře.

Reklama

Související témata: