Hlavní obsah

Ztracené body Chovance mrzely, hra Sparty ho však potěšila

TEPLICE

Osm let trvající teplické prokletí sice fotbalová Sparta nezlomila, její trenér Jozef Chovanec přesto z bezgólové remízy rozčarován nebyl. „Zklamaný nejsem. Hra mého mužstva mě potěšila, i když netvrdím, že v ní bylo jen všechno dobré. Samozřejmě že nedostatky jsem viděl,“ kvitoval vystoupení svých svěřenců, na něž čeká už v úterý první díl kvalifikace o Ligy mistrů proti Panathinaikosu Atény.

Článek

Před vstupem na evropskou pohárovou scénu představoval teplický duel pro Pražany důležitý test. „I proto jsem přes bezbrankovou remízu spokojený. S obranou i přechodovou fází, s dodržováním pokynů i způsobu hry. Jen gól se nám vstřelit nepodařilo, i  když do šancí jsme se dostali. Jenže na place byl také soupeř. Dobře organizovaný, na což se nesmí zapomínat,“ pochvaloval si sparťanský kouč vstup do ligy.

Názor, že by duel na Stínadlech představoval pro jeho mužstvo generálku na úterní utkání s řeckým Panathinaikosem, ovšem odmítal. „Základní a zásadní generálku  tedy rozhodně ne. Už proto, že v úterý bude naše sestava jiná,“ naznačil, že by se snad i zraněný kapitán Berger mohl na trávníku objevit.

Přitom to pro něho nebyl prolog snadný, neboť se musel obejít právě bez Bergra a nové akvizice Prudnikova a Jirouše mohl zakomponovávat do svého kádru až v posledních dnech, resp. hodinách. „Samozřejmě že s Bergrem by byla naše hra kvalitnější, ale i s účinkováním Vacka jsem byl spokojený. A s ruským mladíkem Prudnikovem také, i když s námi trénuje teprve týden. Ukázal, že se dovede dostávat do šancí, ale potřebuje čas, aby se plně aklimatizoval. Neměl jsem důvod posílat ho na trávník dřív, protože útočná dvojice Wilfried - Holenda se počínala slušně,“ vysvětloval Chovanec.

Nejen hru, skvělou návštěvu a koneckonců i získaný bod ovšem sparťanský trenér v Teplicích kvitoval. „Přístup severočeského klubu, který nám vzhledem k pohárovému střetnutí s Panathinaikosem vyšel vstříc a souhlasil s pátečním termínem ligového prologu, samozřejmě také. Tak  by měly dohody a spolupráce mezi kluby fungovat,“ pravil Chovanec a s úsměvem dodával: „Předběhli jsme fotbalový svaz, který je někdy až příliš nerozhodný...“

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.