Hlavní obsah

Liberecký gólman Zlámal: Za čtvrtý gól se stydím

Liberecký brankář Zdeněk Zlámal (23) dostal v neděli v Mladé Boleslavi v rozmezí dvaceti minut čtyři góly. Při tom čtvrtém mu střela Procházky z dálky prošla mezi nohama. Opora Slovanu, která nejednou svůj tým podržela, byla tentokrát hodně rozmrzelá...

Článek

Kdy jste dostal naposledy čtyři góly?

V minulé sezóně v Brně. Ale nic příjemného to pro gólmana není.

Ten čtvrtý v Mladé Boleslavi jste dostal z dálky a míč vám prošel mezi nohama. Co se stalo?

Prošel mi míč mezi nohama. Nic víc. Byl to jasně můj gól, protože něco takového se brankáři stát nesmí. Za něj se stydím, ale i to se ve fotbale stává. Tahle branka už jen završila ten tragický první poločas. Co jsme předváděli, bylo hodně špatné. Myslím si, že by nás porazil i tým z krajského přeboru.

Čím si to vysvětlujete?

Tohle těžko nějak rozumně vysvětlíte... Každý hráč musí začít s hledáním chyb u sebe. Podílel se na tom celý tým. Defenziva byla strašná. Byla to pořádná facka, ze které se teď musíme probrat. Na čtvrteční zápas ve Vadúzu se vymlouvat nemůžeme.

Liberec začal ligu dost špatně...

To tedy ano. Doma jsme ztratili dva body s Kladnem, teď takový nářez v Mladé Boleslavi... Přitom příprava byla v pohodě. Musíme se zamyslet nad tím, co kdo do utkání dává. Výhry samy nepřijdou.

Může to ovlivnit sebevědomí týmu před čtvrteční odvetou s Vadúzem v předkole Evropské ligy?

Tenhle zápas ne, protože už ho nikdo nevrátí. Musíme na něj rychle zapomenout a jen si uložit do paměti, proč se to stalo. Od pondělí se musíme koncentrovat na odvetu. Vadúz sice nemá jméno, ale je to hodně nebezpečný soupeř. Věřím, že proti němu ale podáme úplně jiný výkon.

Reklama