Hlavní obsah

Že jsem pro Jihočechy prokletím? Náhoda, culil se slávistický střelec Černý

Pro Jihočechy se stává jejich bývalý hráč Jaroslav Černý pomalu prokletím. Pokaždé, když proti nim ve slávistickém dresu nastoupí, totiž vstřelí gól a obere je o body. Sobotní ligový duel před televizními kamerami nebyl výjimkou, neboť Černého trefa po brilantně rozehrané standardní situaci rozhodla o hodně šťastném vítězství Pražanů. „Sice šťastném, ale pro nás hodně důležitém,“ pochvaloval si slávistický střelec.

Foto: Právo

Slávista Černý v souboji s fotbalistou Českých Budějovic Hudsonem

Článek

Jako bývalý Jihočech jste na České Budějovice vyloženě vysazený. Zase jste jim dal gól, znovu jste je obral o body...

To už je taková shoda náhod. Dlouho nemohu dát gól a pak přijde utkání s Českými Budějovicemi a já se trefim. Důležitější ovšem bylo, že jsme tři body získali, i když naše hra ideální nebyla. Domácí hráli výborně, vytvářeli si šance a jen v koncovce měli smůlu, protože nevstřelili branku. Naštěstí pro nás, protože my v nejlepší herní pohodě skutečně nejsme.

I v dalším ligovém utkání jste se hledali a dost se trápili. Kam zmizela loňská pohoda a forma?

V Českých Budějovicích jsme nezačali špatně, dali jsme gól, vedli, jenže pak jsme nepochopitelně znervózněli, přestali hrát, neudrželi vpředu míč, čehož domácí využili. Jejich nebezpeční útočníci si připravili řadu střeleckých příležitostí a nám nezbylo, než výhru vyloženě ubojovat. Podařilo se, takže tři body jsme získali a šťastná výhra nás snad nastartuje, abychom se dál zlepšovali.

Výhra to byla skutečně šťastná, neboť k zisku tří bodů vám nakonec stačila jediná přímá střela, která mířila mezi tyče a znamenala gól...

To sice pravda je, ale kromě gólové trefy jsme na bránu poslali i další střely. Třeba zrovna moje, která těsně míjela tyč byla rovněž brankovou příležitostí.

O zisku tří bodů nakonec rozhodla perfektně sehraná standardní situace, kterou českobudějovický kouč Tobiáš nazval slávistickou kulišárnou. Šlo o momentální nápad, nebo o dopředu nacvičený signál?

Nic nového to nebylo, protože podobně jsme už standardku zahrávali v loňské sezóně na Žižkově. Tam nám ji ale zmařil domácí hráč, který stál na čáře a míč vykopl. V Českých Budějovicích naštěstí dokonale vyšla.

Pod jedinou branku zápasu jste se podepsal hned dvakrát - nejenže jste ji dal, ale trestný kop se kopal poté, co vás fauloval domácí Hudson. Nepřifilmoval jste zase trochu rozhodující zákrok, jako tomu bylo v úvodním podzimním duelu proti Mladé Boleslavi?

To rozhodně ne. Hudson mě trefil, rozhodčí pískl, faul to byl.

Po šťastném vítězství na jihu Čech čeká Slavii už ve čtvrtek kvalifikace o postup do Evropské ligy. Vystačíte si s podobným výkonem, jako  na jihu Čech, i na evropské scéně proti CZ Bělehrad?

Musíme duel s CZ Bělehrad  zvládnout, abychom se do Evropské ligy dostali.Úspěch v poháru by mužstvu pomohl ještě víc, než ligová výhra.

Reklama

Související témata: