Hlavní obsah

Olomouc - Bohemians 1905 1:1Sigmě chyběla šťáva a to Klokanům pomohlo k cenné remíze

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Ordoš 1 : 0
26. Štohanzl 1 : 1

OLOMOUC

Klokani v Olomouci v neděli nijak neoslnili, ale vstřelili první podzimní gól a protože domácí podali velmi špatný, podprůměrný výkon, byla z toho nečekaná dělba bodů.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Vlevo Michal Hubník z Olomouce, vpravo Martin Cseh před brankou Bohemians 1905

Článek

„Věděli jsme, že nemůžeme být zalezlí jako na Spartě. Sigma nás ale dvacet minut rychlou kombinací přehrávala. Paradoxně nám pomohl až gól v naší síti. Z kluků to spadlo, zvedli se, osmělili a zaslouženě vyrovnali,“ mínil trenér Bohemians Pavel Hoftych.

Překvapivě aktivněji začali hosté. Čtvrt hodiny měli územní převahu, ale do šancí je Sigma nepouštěla. Naopak už po šesti minutách se mohla ujat vedení. Hořavova přízemní střela z hranice šestnáctky však bránu Sňozíka těsně minula. Hanáky pak posadil na koně fatálním kiksem zkušený Nikl, když nevydařenou malou domů „poslal“ proti svému gólmanovi Ordoše a ten nabídnutou příležitost bez problémů využil.

Dlouho se však, jakoby v letargii hrající domácí, z vedení neradovali. Po akci, kterou založil Hartig, se dostal k míči nikým nekrytý Štohanzl a střelou z deseti metrů lehce tečovanou stoperem Škerlem vyrovnal. Teprve pak Sigma přidala a dostala soupeře pod tlak. Vyložené příležitosti si ale do přestávky nevypracovala. „Po vstřeleném gólu jsme nepochopitelně vyklidili pozice, byli jsme málo aktivní, nedůrazní, nepohybliví, prakticky jsme si nedali klodnou přihrávku,“ zlobil se kouč Sigmy Zdeněk Psotka.

Ve druhé půli Hanáci tempo přece jen vystupňovali a začali si vytvářet i šance. Zároveň ale otvírali vrátka a toho Klokani využívali k rychlým brejkům. Po jednom z nich byl blízko gólu Hartig, ale z dobré pozice těsně minul. Tutovku měl chvíli po něm domácí Janotka, Sňozík však jeho dělovku mířící pod břevno zázračně kryl.

Když však z trávníku odešel Janotka, kterého vystřídal mladý Petr, hosté opět ožili a chvílemi byli dokonce lepší. V koncovce ale byli stejně jako Sigma bezzubí a tak se skóre už neměnilo. „Po změně stran jsme se sice zlepšili, ale s přibývajícími minutami se dostavila nervozita a s ní obrovská zbrklost. To vše vedlo k tomu, že jsme se přestali dostávat do koncovky a v konečném důsledku ke ztrátě dvou bodů,“ tvrdil Psotka.

4. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Bohemians 1905 1:1 (1:1)
Branky: 18. Ordoš - 26. Štohanzl. Rozhodčí: Jech - Ubias, Slavík. ŽK: Ordoš - Hartig, Ibragimov. Diváci: 4880.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Vepřek - Bajer, Kaščák - Janotka (58. Petr), Hořava, Hubník (74. Štěpán) - Ordoš (80. Navrátil). Trenér: Psotka.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Štohanzl (90. Janek), Kaufman, Pávek, Šisler (52. Ibragimov), Bartek - Hartig (79. Škoda). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: