Hlavní obsah

Spartě vystřelil výhru nad Boleslaví v poslední minutě Kadlec

PRAHA

Sedmnáctiletý Václav Kadlec opět spasil Spartu. V poslední minutě po přihrávce Kušníra zblízka vstřelil vítězný gól v nedělní bitvě s Mladou Boleslaví.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Kovba ze Sparty (vlevo) v hlavičkovém souboji s mladoboleslavským Markem Kuličem

Článek
Fotogalerie

Zápas začal velmi svižně a tlakem Sparty, ale v cestě jí stál především Rolko. K nebezpečné střele se tak dostal jen Vacek, ale Vorel ji vytěsnil na roh.

Do obrany hostí se dostal i Wilfried, v rozhodujícím okamžiku, kdy k němu letěl centr z pravé strany, však zakopl. Kombinace Pražanů končila převážně na hranici pokutového území soupeře. Vpředu bojoval jen Wilfried, kterému při další šanci chyběly jen centimetry, když mu míč sebral Vorel. Prudnikov byl opět zoufalý. Hosté se snažili o brejky, ale ty končily většinou u Řepky s Hubníkem. K přímé střele na Blažka se nedostali.

K vidění však byl velmi pohledný fotbal, který kazili urážkami jen primitivové v řadách fanoušků hostí. Vorla málem nachytal z těžkého úhlu Pamič, ale gólman míč vyrazil nad břevno. Další pokusy sparťanů končili vysoko nad brankou nebo daleko vedle ní.

Po změně stran se dostal do slibné příležitosti Kulič, ale jeho hlavička neměla potřebné parametry. Jeho další střelecký pokus v další šance minul pravou tyč.

Sparta znovu získala územní převahu, ale nedokázala najít klíč k zamčeným dveřím boleslavské obrany. Mezi tyče se nevešly střely Žofčáka a Pamiče. Útok domácích oživil příchod Kadlece, ale on ani Wilfried se v šestnáctce střelecky neprosadili. V samém závěru Chramosta pořádně protáhl Blažka, ale vítězný gól domácích dal v poslední minutě Kadlec.

Sparta Praha - Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 90. Kadlec. Rozhodčí: R. Hrubeš - Hojsík, Pelikán. ŽK: Vacek, Prudnikov - Kúdela, Mendy, Rajnoch. Diváci: 12.489.
Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, Hubník, Pamič - Kalouda (59. Žofčák), Kovba, Vacek (89. Kucka), Zeman - Wilfried, Prudnikov (74. Kadlec). Trenér: Chovanec.
Mladá Boleslav: Vorel - Kúdela, Rajnoch, Rolko, Djalovič - Procházka (90+1. Lemessa), Sylvestre, Mendy, Poláček (61. Chramosta) - Pecka (78. Táborský), Kulič. Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata: