Hlavní obsah

Faul jako v Uruguayi, zlobil se kouč Příbrami na plzeňského Bystroně

PŘÍBRAM

V Plzni je nechtěli, v Příbrami válí. I tak by se dal jednoduše vystihnout fakt, jenž stojí za sobotní výhrou 1:0 příbramského celku proti Západočechům. Bývalí hráči soupeře totiž Příbrami v 7. kole nejvyšší ligy výrazně pomohli vybojovat další tři body. Za hrubý fual dostal červenou kartu plzeňský David Bystroň. „Takové zákroky jsou k vidění v Uruguaji,“ charakterizoval akt hostujícího obránce příbramský trenér Karol Marko.

Foto: Petr Eret, ČTK

Fotbalisté Příbrami se radují z gólu do sítě Sparty, který vstřelil Cafú

Článek

Příbram, kterou mnozí pasovali na tým bojující o sestup, v nové sezóně válí. Doma ještě neprohrála. A to se postavila celkům jako je Sparta, Olomouc a Plzeň. Právě Západočeši naposledy od Litavky odjeli s prázdnou, když po brance Huni a čistému kontu Lukáše Krbečka odjeli po prohře 0:1. Nutno dodat, že příbramský gólman je ve středočeském klubu na hostování právě z Plzně. Tam působili ještě další čtyři hráči, kteří se v sobotu objevili v příbramském dresu v základní sestavě.

„Plzeň nás neměla čím překvapit. Musím přiznat, že dva hráči, kteří jsou u nás ze západočeského týmu, byli přemotivovaní. Tak jsem je musel v poločase trochu uklidňovat,“ poznamenal slovenský kouč domácích Marko. „První půli jsme hráli to, co jsme chtěli. Ve druhém poločase jsme byli zbytečně zatažení,“ dodal.

Faul jako v Uruguaji

Zato plzeňskému trenérovi Pavlu Vrbovi do smíchu příliš nebylo. A to jeho tým přijel do Příbrami posilněn dvěma posledními ligovými výhrami a jednou pohárovou. I když si jeho svěřenci na domácí tlak a gólové příležitosti vypracovali, ani jednou míč do příbramské brány usměrnit nedokázali.

„Jsem zklamaný, že jsme nebodovali. Nechci brečet. Je to jen naše chyba, že gólové příležitosti, které si vypracujeme, nakonec neproměníme. Soupeři naopak dovolíme, aby vyhrál z ničeho. U nás je zvláštní jedna věc. Z každé střely dostaneme gól. Z toho nechci obviňovat brankáře. Ten za tuto Huňovu branku nemůže. Šance, které ale máme my, neproměníme,“ zlobil se Vrba.

Pozdvižení vyvolala také situace z 67. minuty, kdy se do útoku vrhal domácí Rodrigues, jehož skluzem ze předu srazil k zemi hostující stoper David Bystroň, a viděl za to rovnou červenou kartu. „Takové zákroky, kdy jde hráč oběma nohama na koleno soupeře, jsou k vidění v Uruguaji,“ řekl k incidentu domácí trenér Marko. „Trochu jsem ho trefil, přiznávám, ale na červenou to myslím nebylo,“ hájil se potrestaný Bystroň.

Reklama

Související témata: